ANA YEMEKLER,

FIRINDA ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR

Mart 29, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



FIRINDA ŞAKŞUKA

Yaz mevsiminin en çok sevilen hemen her ev de sıkça yapılan şakşuka,
son günlerde kızartmalara karşı yapılan uyarılara yenik düştüğü için,çoğu 
evde korkarak pişirir olduk.Bu yüzden kızartma tadında üstelik kızartmanın
arkasından yapılan temizliği de düşününce aynı lezzeti nasıl yakalarım diye
düşünürken işte bu tarif ortaya çıktı.Zor beğenen bir kişi olarak denedim ve
sizlerinde beğeneceğinizi düşünerek yazmaya karar verdim.
Görüntüsünden de anlıyacağınız gibi kızatmadan hiç bir farkı olmaksızın,
üstelik çok kolay yapabileceğiniz bu tarifin videosu da çekildi.
VİDEOLAR bölümünden ulaşabilirsiniz.
Yazdıklarımı bire bir uyguladığınız takdirde ortaya son derece lezzetli bir 
şakşuka ikrama hazır olacaktır.
Başlayalım o zaman;
Bu ölçü önce gözünüze çok gelebilir ama pişince bir orta boy kayık tabağı çıkacaktır.
MALZEMELER:
2 adet büyük kemer patlıcan
2 adet büyük domates (biraz olgunca)
6-7 adet köy biberi
5-6 diş sarımsak
1/2 kahve fincanı sızma zeytinyağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun ve küp doğrayın,küpler çok küçük olmasın.
Bir kaseye limonsuyu ,tuz ve su doldurun.Kestiğiniz küp patlıcanları içine 
bırakın.En az 1/2 saat patlıcanlar bu suda bekelsin.
Daha sonra tekrar yıkayın ve kurulayın.
Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğarayın.Biberlerin çekirdek kısımlarını
çıkararak halka doğrayın.
Gelelim sarımsaklara ,onları da halkalar halinde keselim.
Bütün hepsini bir tepsi içine alalım ve zeytinyağ,sirke,tuz ve kırmızı biberini 
ilave ederek bir güzel karıştıralım.
Fırın tepsisine dışarıya taşacak şekilde yağlı kağıt serelim ve harmanladığımız
sebzeleri tepsiye yerleştirelim.
Bu arada fırınınızı 185 derece de ısıtın.
Ve tepsiyi fırına verin.
Ara ara sebzeleri alt üst çevirerek 40 dakika pişirin.
Pişerken çıkardığı nefis kokusundan şakşuka kendini belli edecektir.
Haydi o zaman servis tabağına yerleştirebiliriz.
Kolayca mutfağınız ve fırınınız kirlenmeden kızartma lezzetinde
ŞAKŞUKA sofraya gelmeye hazır..
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: