KEK-PASTALAR,

PUDİNG'Lİ PASTA NASIL YAPILIR TARİFİ NEDİR ?

Aralık 06, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



              PUDİNG'Lİ PASTA

   Selamlar herkese,
 Tatlılar,kekler ve pastalar sanırım mutfaklarımızda sıkça yer almakta...
  Hemen hepimizde tatlı hazırlamayı çok seviyoruz.ve sürekli yenilikler araştırmaktayız.
  Alman pastasını yıllar içerisinde mayalı yada kek hamuruyla hepimiz yapmışızdır.
  Bugün sizlere yazacağım tarif de aslında Alman Mutfağından bir tarif..
  Ama yapımı bir hayli ilginç ve lezzetli,yaparken büyük keyif alacağınızı tahmin ediyorum.
  Hele piştikten sonraki görüntü müthiş..resimlerde göreceğiniz gibi..
  Haydi başlayalım o zaman...

  • MALZEMELER:
  • 2 paket vanilyalı puding (dr.oetker kullandım)
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket labne peynir (200gr)
  • HAMURU İÇİN:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİNE :
  • Pudra şekeri 
  • Vişne 
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye pudıngleri boşaltın ve süt ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Paket üzerinde ki ölçülerden biraz eksik süt kullanacağız çünkü pudıng'in koyu bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Puding piştiyse ateşten indirin ve labne peynirinin suyunu süzdükten sonra pudıng'e ekleyerek karıştırın.
  • İyice karıştırın ki pütürsüz olsun.
  • Ve soğumaya bırakın.
  • Şimdi gelelim kekin hamuruna;yumurtaları mikserinizin kasesine kırın ve çırpmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş şekeri ekleyin ve köpürüp iki katına çıkana kadar çırpın.
  • Sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyin.Sıvıyağ da kullanabilirsiniz ama tereyağ ile daha güzel oluyor.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve ekleyin.Güzelce karıştırın.
  • 25 x 35 ebadında ki dikdörtgen borcam yada kelepçeli kek kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Kek hamurunu boşaltarak eşit dağılmasını sağlayın.
  • Düz bir zeminde kabı sallayarak bu işlemi yapabilirsiniz.
  • Şimdi gelelim pişirip soğuttuğumuz pudinge,bir sıkma torbasına pudingi boşaltın.
  • Aşağıda ki resimde de göreceğiniz gibi,kafes şeklinde pudıngi hamurun üzerine sıkarak yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Pastanız piştiğinde puding ara kata ,hamur kare şeklinde üste çıkacaktır.
  • Kare kafesleri keserek servis yapabilirsiniz.
  • Soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve kürdanlara geçirdiğiniz vişnelerle ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


      PASTANIZIN KEK HAMURU...



     HAMURUN ÜZERİNE PUDING SIKILMASI...


    PASTAMIZIN SUNUMA HAZIR HALİ...


     HAYDİ BUYRUN.....AFİYET OLSUN...


0 yorum: