ANA YEMEKLER,

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ

Nisan 24, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                    ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

    Merhabalar sevgili hanımlar,
Mevsim yaz'sa fasulye tezgahlara indiyse ve çıtır çıtır taze görüntüsü ile size göz kırpıyorsa eğer
mutlaka filenize koyun.
Zeytinyağlılar denildiğinde hem bir çok faydaları hem lezzeti hemde iştah açıcı görüntüsü ile çok
sık sofralarınızda yerini alması gereken yemeklerdendir.
Sanırım çoğunluğunuz da benim gibi düşünmektedir.
Faydalarına gelecek olursak,yüksek oranda lif içeren bu bitki,A-B12-C ve K vitamini ile,potasyum,
kalsiyum,fosfor ve manganez de içerir.
Kemik gelişimine fayda sağlar bu da çocuklarımızın gelişmesi için sık sık yedirmemiz gereken sebzeler arasında yerini alması demektir.
Hazımsızlığı giderir,sindirim sisteminin gelişimini olumlu yönde etkiler.
Kolestrolü düzenlemeye yardımcı olur.Kalp dostudur.
Daha saymakla bitmeyen ''fasulye''yi haftada bir gün mutlaka ister zeytinyağlı ,ister kıymalı yada etli olarak sofralarımızdan eksik etmeyelim.
Zeytinyağlı fasulye pişirmek kolay görünse de işin ehli kişilerin elinden sofralara geldiğinde daha farklı ve lezzetli olacaktır.
Bilhassa yan taraflarındaki kılçıkların alınarak bıçak ile düzgün kesilip ve özellikle mevsiminde bol domates ile pişirilen zeytinyağlı fasulyenin tadına doyum olmaz.
Yeşil rengini muhafaza ederek önce görüntüsü ile sonra lezzeti ile güzel bir fasulyeyi gelin hep birlikte pişirelim.
Tarifini detaylı yazacağım fasulyenin isterseniz ''VİDEO''lar bölümümüzden,yada NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ''dan izleyebilir,ABONE OL''arak desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Haydi buyrun tarifimize;


  • MALZEMELER:
  • 800 - 1000 gr arası çalı fasulyesi yada ayşe kadın fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 ad.büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Fasulyelerin yan kılçık kısımlarını ayıklayarak işe başlayalım.
  • Eğer resimde gördüğünüz gibi bir sunum hazırlamak istiyorsanız yarısını ortadan ikiye kesmeden bütün olarak bırakın diğerlerini eğer fasulyeniz çalı ise boyundan ikiye ayırdıktan sonra iki parçaya kesin.
  • Bol su ile fasulyelerinizi yıkayın ve bir süzgeçe alın.
  • Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın.
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Domatesleri rendeleyin ve yumuşayan soğanlara ekleyin.
  • Sarımsakları bütün olarak ilave edin.(servis esnasında çıkarabilirsiniz.)
  • Süzdürdüğünüz fasulyeleri ilave ederek 5 dakika birlikte kavurun.
  • Bu arada domates rendesini eklediğiniz de domatesin suyunu iyice çektirmeyi unutmayın.
  • Ve sıra geldi tadını vermeye,tuzunu,şekerini ve suyunu vererek güzelce karıştırın.
  • Düdüklü tencerenizin kapağını kapatın ve düdüğünü indirdikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Düdüklü tencereler pişirme sürelerinde farklılık göstereceğinden süreyi kendiniz ayarlayın.
  • Fasulyeler ne çok diri ne de çok ezilmiş olmadan pişmelidir.
  • Servis tabağına alacağınız fasulyenizi soğutun ve sofralarda yerini alsın.
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle...

0 yorum: