Ana kız pastası,

ANA KIZ PASTASI TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Eylül 03, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar




      Merhabalar,
 Tarifler arasına zaman zaman eskilerden lezzetler paylaşmayı istiyorum.80li yıllardan kalan defterlerden çıkan tariflere göz attığımda bir iki satırla not tuttuğum ölçülerinin bile neredeyse göz kararı olarak yazdığımız ve o günlerde hemen anlayıp pişirdiğimiz ne kadar çok tarifim varmış.
     Bir kaç arkadaş bir araya geldiğimiz gün'lerde tattığımız ve beğendiğimiz tatlısından tuzlusuna bir çok yemek ve pasta böreği hemen bir kağıt parçasına karalıyıverirdik ve eve geldiğimiz de okul defterinden hazırladığımız ''YEMEK TARİFLERİ''defterimize geçirirdik.İlk fırsatta da gelen misafirlere pişirir ikram ederdik.
     Şimdi yazdığımız tariflere baktığımda en ufak detayına bile dikkat ediyoruz oysa o günlerdeki tariflerle ölçüleri nasıl ayarlamışız şaşırdım doğrusu..
      Üzerinden bu kadar sene geçince daha detaylı ölçüler vermek açısından o lezzeti tam ölçülerinde sizlere yazabilmek için bir kez daha hazırladım ve eski tatları damaklarımız da bir kez daha hatırlamış olduk.
       Belirli zamanlarda nostalji olsun diye eski yemek defterimden tarifleri tekrar sizlerle paylaşacağım.
       Az ve elimizin altında bulabileceğimiz malzemelerle pratik bu tarifi sizlerde denersiniz.
Hepinize kolaylıklar diliyorum..


  • MALZEMELER:
  • 400 gr sade ve kakaolu potibür bisküvi
  • 2 adet tatlı orta büyüklükte elma
  • 1 ad büyük olgun muz
  • 100 gr yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ yada margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • ÜZERİNE:
  • 1 paket çikolatalı fındıklı sos (Dr.Qetker)
  • 2,5 su bardağı süt 
  • SÜSLEMESİ:
  • Fıstık tozu
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rondo içerisine alarak un haline getirin ve bir kaseye boşaltın.
  • Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin.
  • Muzu da rendeleyerek elmalarla birlikte bisküvi tozuna ekleyin.
  • Yumuşak yağ,vanilya ve tarçını ilave edin.
  • Fıstıkları da rondodan geçirerek ekleyin ve hepsini birlikte yoğurun.
  • Sosunu hazırlıyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Üzerine dökeceğimiz sos için bir tencereye paketin tamamını boşaltın ve sütü ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Koyu kıvam alınca ateşten indirin ve başka bir kaseye aktararak soğutun.
  • Gelelim buzdolabında bekleyen bisküvi karışımına;yanınıza yuvarlak bir borcam alın.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde alın ve avuç içiniz de yuvarlayarak borcama yerleştirin.
  • Bir parça da misket büyüklüğünde parça alarak yuvarlayın ve diğer yuvarlağın üzerine yerleştirin.Yani bir büyük üzerinde bir küçük yuvarlak olsun.
  • Aynı şekilde diğerlerini de hazırlıyarak borcama yerleştirin.
  • Bu arada sosunuz da soğumuş olacaktır.
  • Üzerlerini kapatacak şekilde sosu gezdirin.
  • En son dokunuş fındık tozu serpin ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • İster tekli ister çiftli olarak ikram edebilirsiniz.
  • Hafif ve çikolatalı oluşu ile çay ikramlarında yada yemek sonrası servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Not:Tarifimizi NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalında yada sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde izleyebilirsiniz.
  • Diğer Sosyal Medya Hesaplarımız:
  • NEŞEM ÇELİK YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCvAjjzUzOk62bsUvM6fMZJA?view_as=subscriber
  • GOOGLE + : https://plus.google.com/u/0/+Ne%C5%9Fem%C3%87elik%C4%B0stanbul
  • FACEBOOK LUNTUG YEMEK SAYFASI: https://www.facebook.com/NesemCelik005/?ref=bookmarks
  • İNSTGRAM: https://www.instagram.com/nesem_celik/
  • YEMEK YAZARI:https://www.facebook.com/luntug.com.2017/?ref=bookmarks
  • PİNTEREST: https://tr.pinterest.com/nesemistanbul/
  • Yemek sayfalarımıza ''ABONE OL''un yeni tariflerden haberiniz olsun...


0 yorum: