ANA YEMEKLER,

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYALI TAZE FASULYE TARİFİ NEDİR?NASIL HAZIRLANIR VE PİŞİRİLİR ?

Kasım 17, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYALI TAZE FASULYE


       Herkese merhabalar,
  Yaz sebzeleri içinde en sevilen ve sık pişirilen sebzelerden olan taze fasulye ve taze barbunyadır.
   Hem besin özellikleri hem de zeytinyağlılar içinde en sık pişirilenidir.
   Bu muhteşem bol vitamin deposu iki sebzeyi bu sefer bir araya getirdik ve mükemmel bir 
   zeytinyağlı yemek sofralarımız da yerini aldı.
   Bir başka adı ile ''ÇİNGENE FASULYESİ'de denilse de,bir çoğumuz barbunyalı fasulye olarak
   bilir..
   Tarifimizin NEŞEM ÇELİK YOUTUBE Kanalımız da ve sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde 
    videosunu izleyerek rahatlıkla hazırlar ve pişirirsiniz.
    Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum..

  • MALZEMELER:
  • 1 kg taze fasulye
  • 200 gr taze barbunya
  • 1 ad kapya biber
  • 1 ad havuç
  • 1 ad kuru soğan
  • 5 ad orta boy domatesin rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesi ile sarımsaklarla birlikte düdüklü tencere de kavurmaya başlayın.
  • Havucu halka doğrayın ve kavrulan soğanlara ekleyin.
  • Kapya biberi halka kesin ve ilave edin.
  • Bu arada orta ateşte kavurmaya devam edin.
  • Taze fasulyelerin kenar kısımlarını ayıklayın ,ortadan ikiye kesin güzelce yıkayın ve süzün.
  • Kavrulmakta olan malzemelere fasulyeleri ileve edin.
  • Barbunyaların kara suyunun çıkması için sıcak su ekleyerek 5 dakika orta ateşte kaynatın süzün ve tekrar yıkayarak ekleyin.
  • Domates rendesini,tuzunu,şekerini ve suyunu vererek kapağını kapatın.
  • Orta ateşte takribi 20-25 dakika pişirin.
  • Ateşin altını kapattıktan sonra kapağını açmadan ılınmaya bırakın.
  • Servis tabağına alarak soğutun ve sofranız da yerini alsın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...





         
          NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımıza ve LUNTUG.COM yemek sitemize ''ABONE OL''un
          yeni tariflerden haberiniz olsun..Ücretsizdir.



0 yorum: