ANA YEMEKLER,

SPAGHETTİ AL NERO Dİ SEPPİA (KALAMARLI SPAGETTİ MAKARNA)

Aralık 21, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                             SPAGHETTİ AL NERO Dİ SEPPİA (KALAMARLI SPAGHETTİ)
 
    Makarna sevenler....
 Makarna olsun da nasıl olursa olsun diyenleri duyar gibiyim.
 Günün her saati yenecek bir yemek sanırım sevenler için.İster sade pişirip üzeri ketçap ile,
 ister peynirli,yada domatesli ve hatta pesto soslu ve ve bir çok ek malzeme ile damak zevkimize
 göre hazırladığımz makarnalar..
      Tüm Dünya da belki de bazen ana yemek olarak pişirilen ama b,z,m mutfaklarımız da öğrenci
 yemeği yada ana yemeklerin yanına bir nevi yemek kapanış sunumu olarak pişirdiğimiz yemektir.
      Aslına bakarsanız bol malzemesi ile pişirilen ''MAKARNALAR'' çok sevenler için başlı başına
 bir ana yemek..
       Makarna denilince sanırım herkesin aklına ''İTALYA ''gelir..El yapımı makarnaları,çeşitli
 büyüklükte yapılan bir çeşit mantıları ve özellikle spaghettileri gerçekten nefis..
       Ülkemiz de el yapımı pek bulamadığımız için fabrika makarnalar ile çeşitler pişiriyoruz.
 Bugün yazacağım tarif biraz zor bulunan bir çeşit olsa da belki bir gün kalamarlı spagetti makarna
 bulursanız denemenizi isterim.
       Makarna ile deniz ürünlerini yakıştırıyorsanız ,damak zevkinize uyuyorsa eğer pişirmeniz gereken lezzette bir makarna tarifidir.

  • MALZEMELER:
  • 1 paket Spagetti Seppia Makarna
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 60 ml krema
  • 500 gr kalamar
  • 125ml beyaz şarap
  • Maydanoz
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Makarnayı haşlayacağınız tencerenize bol su koyarak ocağınızın bir gözüne oturtun ve suyun kaynamasını bekleyin.
  • Bu arada  bir tavayı ocağın diğer gözüne alın ve kuru soğanı küçük doğrayarak tavaya zeytinyağ ile birlikte koyarak kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar yumuşayınca kalamarları ekleyin.
  • Sarimsakları ufak doğrayarak ekleyin.Karıştırın.
  • Şarabı ekleyerek 5 dakika pişmeye bırakın.(şarap 2/3 oranında çeksin)
  • Bu arada domatesi rendeleyin ve ilave edin.
  • Tuzu ve karabiberini ekleyerek 5 dakika hep birlikte pişirin.
  • Bu arada makarna suyu kontrol edin kaynadıysa tuz ekleyin ve makarnaları kırmadan suya bırakın.
  • 8 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Kavrulmakta olan kalamar karışımına kremayı ilave edin kaynatın.
  • 2-3 yemek kaşığı makarnanın suyunda ilave ederek biraz ıslatın.
  • Makarnayı süzerek sosu ile buluşturun ve karıştırın.
  • Servis tabağına aldığınız makarnanızı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
  • Deniz ürünleri ile makarna sevenler için leziz bir yemek..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


  •                                

0 yorum: