KEK-PASTALAR,

MUZLU VE FRAMBUAZLI PORSİYON PASTA TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Ocak 14, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                MUZLU VE FRAMBUAZLI PORSİYON PASTA

   Merhabalar,
Pastalar yaşantımızın her anında her türlü çeşiti ile bazen de damak zevkimize uyan olarak yer alır.
Genellikle doğum günü ,nişan ve söz günlerinin ise olmazsa olmazıdır.
Hele ki çocuklar için en sevilenler sıralamasında başı çeker.
    Canımız pasta çektiğinde hemen en yakın pastaneden almayı tercih ederim diyorsanız ,yazacağım
tarif ile canımız pasta çekti dediğiniz an bu tarifle kısa sürede eliniz de birer porsiyon pasta ile damaklarınız şenlensin.
     Vereceğim ölçülerle küçük bir kase ile kestiğiniz de 9 adet porsiyon pastanız olacaktır.
Arasına yerleştireceğiniz muzun yerine bir başka meyve de kullanabilirsiniz.Tercih sizin..
Ama muz sevilen ve pastalara çok yakışan meyvelerden biri olduğu için biz muzu tercih ettik.
Aynı şekilde üzerine konulan frambuaz da başka bir meyve ile değişebilir.
     Haydi gelin birlikte bu nefis ve kolay pastayı hep birlikte hazırlıyalım.
Ayrıca tarifimizin ''VİDEOLAR ^''Bölümün de ve NEŞEM ÇELİK YOUTUBE Kanalında videosu da bulunmaktadır.Sanırım seyrederek hazırlamak sizlere kolaylık sağlayacaktır.

  • MALZEMELER:
  • PANDİSPANYA İÇİN:
  • 3 adet yumurta (120gr)
  • 120 gr toz şeker (2 kahve fincanı)
  • 120 gr un (1 dolu su bardağı + 2 parmak su bardağı ilave)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • KREMASI:
  • 200ml krema
  • 1 çay bardağı (80gr) pudra şeker
  • 200 gr labne peyniri
  • PASTANIN ARASINA:
  • 2 ad muz
  • ÜZERİNE:
  • Frambuaz ve pudra şekeri
  • YAPILIŞI:
  • Mikser kabınıza yumurtaları alın ve çırpmaya başlayın.
  • Çırpma esnasında yavaş yavaş şekerini ekleyin ve çırpın.
  • Yumurta ve şeker beyazlaşıp krema kıvamını almaya başlarken vanilya ekleyin.
  • zeytinyağ ve suyunu peşi sıra ilave edin.
  • Kabartma tozunu ve ununu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Hamurunuz hazır.
  • 28 x 28 boyutlarında bir tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru boşaltın ve bir spatula ile düzeltin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan pandispanyanın üzerini önce yağlı kağıt ile sonra bir mutfak örtüsü ile örtün.
  • Şimdi gelelim kremayı hazırlamaya:
  • Bir kaseye kremayı alın ve çırpmaya başlayın (mikserle)
  • Kremayı çırparken azar azar pudra şekerini ekleyin.
  • Labne peynirini de ilave ederek güzelce çırpın.
  • Nefis bir krema hazır..
  • Ilık hale gelen pandispanyayı küçük bir kase ile yada yuvarlak bir kurabiye aparatı ile keserek daireler çıkarın ve tabağa alın.
  • Muzları halka doğrayın.
  • Kremayı sıkma torbanıza doldurun.
  • Pandispanyanın üzerine orta kısmına krema sıkın ve muz yerleştirdikten sonra tekrar krema ile muzların üzerini kapatın.
  • Hepsi aynı şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  • Kalan pandispanya parçalrını rondodan geçirin un haline getirin.
  • Pastaların üzerine ufalanmış pandispanyaları serpin.
  • Frambuazları yerleştirin ve pudra şekeri serpin.
  • Haydi buyrun ikrama..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



0 yorum: