ANA YEMEKLER,

ORUK KEBABI TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

Nisan 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                                  ORUK KEBABI

    Merhabalar,
Yöresel Yemekler denilince Hatay ve Kilis yemeklerinin ilk sıralarında yer alan ''ORUK KEBABI''.
 İçli köftenin tepside,saç'ta yada ızgara da olanıdır.
 Hatay da Simit Kebabı olarak da bilinir.Kilis usulü olarak yapılan da ayrıca sarımsak ve ceviz de
 bulunmaktadır.
      İnce uzun ve orta kısımları boş kalacak şekilde yapılarak isteğe bağlı olarak kızgın yağda veya
 fırın ızgarasında pişirilir.Bazen de tahta şişlere takılarak daha pratik hazırlanmaktadır.
 İçli köfte de bulgurlu karışımı dış kısımda etli karışımı içine doldurarak hazırlarız,daha kolay ve
 pratik olanı da Oruk Kebabıdır.Hemen hemen aynı lezzeti almanız mümkündür.
      Ev ortamında hazırlanılacak olanı şişlere takılarak mutfağınız da kullandığınız fırınlarınız da
 kolayca pişirebilirsiniz.
     Şimdi hep birlikte hazırlıyalım,isterseniz sitemizin ve Neşem Çelik YouTube Kanalımız da
 videosu da bulunmaktadır.İzleyerek rahatlıkla hazırlıyabilirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • 550 gr dana kıyma
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 ad kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ad kapya biber
  • 1 su bardağı ince doğranmış ceviz
  • Tuz + Karabiber + Kırmızıbiber + Nane
  • SERVİS :
  • Tırnak Pide
  • Közlenmiş domates
  • Közlenmiş Biber
  • Kırmızı soğan
  • YAPILIŞI:
  • Bulgurunuzu bir tepsi içine alın ve üzerine sadece bulguru ıslatacak kadar sıcak su ekleyerek üzerine bir kapak kapatın ve 10 dakika bekletin.
  • Bu arada kuru soğanı,kapya biberini ve sarımsakları çok çok ince (püre gibi olacak)olacak şekilde doğrayın.
  • Cevizleri de yine bıçak yardımıyla dişe dokunur şekilde doğrayın.
  • Hafif yumuşayan bulgura doğradığınız soğan,biber ve sarımsakları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Arada eliniz ıslatarak yoğurmaya devam edin.
  • Bulgur karışımı hamur kıvamı alana kadar yoğurmanız gerekecektir.
  • Kıymayı ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Kıyma ve bulgur karışımı iyice birbirine geçmelidir.
  • Tuz ve baharatları ile cevizi de ekleyerek 5 dakika daha yoğurun.
  • Mandalina büyüklüğünde yuvarlayın ve tahta şişlere tombik köfteler olacak şekilde geçirin.
  • Yada pipetten biraz daha kalın bir aparatla içi boş kalacak köfteler hazırlayın.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve köfteleri dizin.
  • Aralarına domates ve biberler yerleştirin.
  • Üzerlerine zeytinyağ gezdirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında köfteleri kurutmadan pişirin.
  • Tırnak pidelerinizi tereyağ ile teflon tava da ısıtın ve köftelerinizi üzerine yerleştirerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

                                   Ziyaretiniz için teşekkürler..

  Not:Sitemize ve YouTube/Neşem Çelik Kanalımıza ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.



0 yorum: