HAMUR İŞİ,

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Haziran 17, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


              HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞERBETLİ KURABİYE


         Merhabalar sevgili dostlar,

    Kurabiyeler,mutfaklarımızın neredeyse demirbaşı olabilecek kadar sık hazırlanan hamur işidir.

    Kahveyle,çayla,sütle ve sütlü kahveyle velhasılı her halükar da kutusundan bir tane alıp atarız 

    ağzımıza..Ara öğün gibidir ,kaçan öğünün yerine geçendir,ani gelen misafirler için kurtarıcıdır.

    Hepimizin de annesinden,anneannesinden yahut babaannesinden kalan çocukluğunun anısı bir

    kurabiye tarifi de vardır.V e hatta o tadı hiç unutmayız vede yerine de koyamayız.

    Tarifleri çeşitleri yumuşak yada sert dokulusu derken herkes damak lezzetine göre pişirir.

    Bunun yanı sıra şerbetli tatlılarımızın çoğu da önce kurabiye kıvamında pişirilerek üzeri şerbetlenir.

    İçi hindistan cevizi ile doldurulmuş üzeri de hafif şerbeti ile ,şerbetli tatlı kıvamında bir kurabiyeye

    ne dersiniz ? Yemek üzerine tatlı niyetine bile ikram edebileceğiniz bir tarif..

    Haydi buyrun o zaman hep birlikte hazırlıyalım....


  • MALZEMELER:
  • 125 gr yumuşak tereyağ yada margarin
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 orta boy kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu + 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un ( un markaları itibariyle değişim gösterebilir kontrollü ekleyin)
  • ARASINA:
  • 1 ad yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • HAZIRLANMASI:
  • Bütün malzemeleri bir kase içinde yoğurun.Ve hamur kıvamına getirin.
  • ŞERBET:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • HAZIRLANMASI:
  • Su ve şekeri kaynattıktan sonra ılık hale getirin.
  • 250ml şerbet olacaktır.
  • HAMURUN HAZIRLANMASI:
  • Yumuşak tereyağ,zeytinyağ ve toz şekeri güzelce karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Takribi 22 ad ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Aynı miktarda hindistan cevizi karışımından da daha küçük ebatta yuvarlayın.
  • Yuvarlak hale getirdiğiniz hamuru çanak haline getirin.
  • Ortasına hindistan cevizi karışımı yerleştirerek yuvarlayın.
  • Tepsiye yada borcama yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.(fan'lı fırın)
  • Fırından çıkan kurabiyelerinizin üzerine 5 dakika sonra ılık şerbetini gezdirin.
  • 1 saat dinlendikten sonra bu nefis lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖
  • Not:Tarifimizin videosunu da izleyebilirsiniz.
  • Neşem Çelik/YouTube



                                                         SEVGİYLE....💖💖💖

0 comments: