ANA YEMEKLER,

BOLONEZ SOS'LU LAZANYA NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Temmuz 08, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                     BOLONEZ SOSLU LAZANYA

     

       Merhabalar sevgili dostlar,

   MAKARNALAR,beslenme alışkanlıklarımız da önemli bir yer tutar.Pratik yapımı ve çok sevilerek,

   tüketilmesi ile de hanımların işlerini büyük ölçü de kolaylaştırır.

   Genellikle hazır paketler de tercih edilerek hazırlanan ''makarnalar''hanımların kurtarıcısıdır.

   Sanırım makarna deyince İTALYA ,hepimizin aklına ilk gelen ülkedir.Aslına bakarsanız İtalya da

   çoğunluk evler de hamurunu da kendileri hazırlayarak taze taze pişirirler,biz biraz kolayına kaçıyoruz 

   sanırım...Makarnanın bir diğer alternatifi de ''LAZANYA''dır. Hazır paketler içinde tabaklar halinde

   aldığımız ve haşlamaya gerek duyulmadan içine hazırlanan sosu ve malzemeleri ile fırınladığımız

   aynı zamanda da bir öğün olarak da tüketilen bir yemektir.

   LAZANYA'yı içine bir çok farklı malzeme ile hazırlamak mümkün,çoğunlukla tercihe bağlı olarak 

   belki de evdeki malzemeleri kullanarak pişirebiliriz.

           Bunların içinde Bolonez Sos alıştığımız bir tat olduğu için de en çok tercih edilen soslardan

   birisidir.

          Bu hafta yemek listenizi hazırlamadıysanız sizler için (uzun zamandır da yapmadıysanız)

  LAZANYA bir seçenek olarak tercih edilebilir.

          Buyrun hep birlikte bu lezzetli yemeği hazırlıyalım..Kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1 paket Lazanya
  • BEŞAMEL SOS:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı Un
  • Tuz + Karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • HAZIRLANMASI:
  • Tereyağını eritin ve un ilavesi ile kavurmaya başlayın.
  • Un kokusunu vermeye başlayınca zeytinyağ ekleyerek gevşetin.
  • Sütünü yavaş yavaş ekleyerek çırpma teli ile karıştırarak kıvam aldırın.
  • Ateşten indirin ve tuz ,karabiber ,muskat rendesi ekleyerek kenara alın.
  • BOLONEZ SOS:
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 ad büyük kuru soğan
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 4 ad sivri biber
  • 1 ad domates
  • 1 ad havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • HAZIRLANMASI:
  • Kuru soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağ ialvesiyle tavaya alarak kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Biberleri halka doğrayın sarımsakları rendeleyerek ilave edin.
  • Domatesi rendeleyin ve ilave edin.
  • Domates salçası,tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın ve ateşten indirin.
  • İç harcınızı ılık kıvama getirin.
  • Kare borcamı (büyük) yağlayın ve 1 yemek kaşığı beşamel sos sürün.
  • Lazanyaları dizin ve üzerine bir kat beşamel sos bir kat bolonez sos olacak şekilde kat kat yerleştirin.
  • En üst katında sadece beşamel sos kalmasını sağlayın.
  • Ve üzerine kaşar peynirinin yarısını serpin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve kalan kaşar peyniri rendesini üzerine gezdirdikten sonra tekrar fırınlayın.
  • Peynirin çok kızarmış olması yada sadece erimesi sizlerin damak lezzetine kalmıştır.
  • Kuru olmasını istemiyorsanız 2. fırınlama da lazanyayı çok uzun süre fırında bırakmayın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

0 comments: