BALKABAKLI BEYAZ ÇİKOLATALI TART PASTA,

BALKABAKLI BEYAZ ÇİKOLATALI TART PASTA TARİFİDİR...

Ocak 27, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                   BALKABAKLI BEYAZ ÇİKOLATALI TART PASTA


          Merhabalar sevgili dostlar,

    Tam da mevsimin de ''BAL KABAK''lı pratik bir tarife ne dersiniz ?

    Ana Vatanı Meksika olan balkabağı yüksek lif'li bir meyvedir.Çorba,salata,tatlı ve hamur işi tarifler

   de sıkça kullanılır.ülkemiz de en çok Afyon ve Sakarya da yetişir.

          A vitamini bakımından zengin olması göz sağlığını korumada yardımcı olur.

   İçeriğinde bulunan C vitamini vücudun hastalık direncini azaltır ve mikroplara karşı doğal savun-

   macıdır. Beyaz kan üretimini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir.

   Manganez,kalsiyum,magnezyum,demir,bakır ve fosfor içerir.

         Mevsimin de ve zamanında tüketilen diğer sebze ve meyveler gibi ''BAL KABAĞI''da birçok

   faydaları ile mutfaklarımız da düzenli aralıklarla tüketmemiz gereken meyveler den birisidir.

         Genellikle tatlı yapımında kullandığımız ''bal kabağı''aslında gelişme çağındaki ve bebeklik 

    döneminde ek gıdaya geçildiğin de çorbası ile çocuk sağlığı için önemli bir gıdadır.

         Bugün sizler için hazırladığım tarif de ister çay ikramı olarak isterseniz de yemek sonrası tatlı

    servisi yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif..Geceden de hazırlayabileceğiniz gibi,sabahtan 

    yaptığınız da öğleden sonra çay ikramı olarak da sunabilirsiniz.

         Haydi gelin birlikte hazırlıyalım..Bir püf noktası daha...kabak tatlısını çok pişirdiniz diyelim,

    kalanı ile bu pastayı hazırlıyabilirsiniz..

  • MALZEMELER:
  • 600 gr kabak tatlısı
  • (600gr kabak + 1 su bardağı toz şeker + 1/2 su bardağı su ile pişirin.)
  • 3-3,5 paket Burçak bisküvi (50 ad)
  • 10 ad iri doğranmış ceviz
  • 3 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi
  • HAZIRLANMASI:
  • Bisküviler ve kabak tatlısını rondoya alın ve püre kıvamına getirin.
  • Bir kaseye boşaltın ve diğer malzemelerini ilave ederek karıştırın.
  • 24 cm çapında tart kalıbını strech ile kaplayın ve karışımı eşit olarak yerleşrtirin.
  • 1 saat buzdolabında bekletin.
  • ÜZERİNE:
  • 1 paket beyaz çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt
  • 80 gr beyaz çikolata
  • HAZIRLANMASI:
  • Küçük bir tencereye paketin tamamını boşaltın ve üzerine sütü ekleyerek karıştırın.
  • Orta ateşte karıştırarak koyu kıvam almasını sağlayın.
  • Ateşten indirin ve küçük doğranmış beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın.
  • Sosunuzu soğutun.
  • Buzdolabında bekleyen tartı çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
  • Orta kısmına beyaz çikolata sosu eşit şekilde yerleştirin.
  • Üzerine bitter çikolata sos ile şekiller çizin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖
                                                     

                                                      AFİYET OLSUN...


0 comments: