PORTAKALLI MUFFIN NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ VE TARİFİ NEDİR?
PORTAKALLI MUFFIN
Merhabalar sevgili dostlar,
Son 10 yıldır hayatımıza giren mini kekler,sanki daha öncesinde hiç kek yememişiz gibi ,özellikle
de kahve tiryakiliğinin gençleri de sarması neticesi ,kahve mekanlarının artması ile birlikte muffın
ve cup cake çılgınlığı diyeceğim hale geldi..
Eskilerde sadece Türk Kahvesi yanında lokum yada çikolata ikramını ,kahve satılan mekanların
gençler tarafından çok talep görmesi neticesi,kahveye eşlikçi yapılan ve satılan muffınler,kurabiye-
ler ''kek ve kurabiyeleri''farklı bir hale getirdi ve sanki hepimizi çocukluk günlerine taşıdı.
Annelerimizin anneannelerimizin pişirdiği kekler kurabiyeler,mini kartonların içine girince,
bir de ambalaj güzelleşince kahvenin yanına aranan gıdalar halini aldı.
Amerika başta olmak kaydıyla Dünyanın bir çok yerinde başlayan bu akıma tabi Türkiye de
kaymayarak modaya ayak uydurdu.
Aslında çok küçük yapım farklılıkları ile kek bildiğimiz kek..ama tepsi yada büyük kalıp içerinde
değil de mini mini renkli şık mı şık kendine has kalıpları içinde..
Zamanın koşturması içinde kimi okula kimi işe yetişirken elinde kahve bardağı ve kek kartonu ile
gideceği yere ulaşırken bir yandan da karnını doyurma çabasında..Bunun yanı sıra yine zamanımızda
evlerin yerine cafelerde buluşulan hanımların da bu ikramlıklar imdadına yetişiyor.
Velhasılı ,zaman içinde her ne kadar eskiye özlem yaşasakta ,yeni Dünyanın yaşam tarzına da
uyuyoruz.
Bugün sizler için bu minik arkadaşların portakallısını yazacağım.Hemen iki ısırıkta çayınızın
yada kahvenizin yanında veyahut arada şöyle bir atıştırmalık olsun diyorsanız tam da istediğiniz
gibi bir tarif..Neredeyse çiğnemeden yutulacak cinsten diyebilirim.
Özellikle de narenciye lezzetini kek ve kurabiyelere yakıştıranlar için harika bir tarif..
Haydi buyrun birlikte hazırlıyalım,arzu ederseniz tarifimin videosunu da izleyebilirsiniz.
- MALZEMELER:
- 12 adet orta büyüklükte karton kalıplar için
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 2 ad yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 100ml portakal suyu
- 100ml süt
- 2 dolu yemek kaşığı portakal kabuğu
- 1 kahve fincanı iri kıyılmış fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu su bardağı un
- HAZIRLANMASI:
- Oda sıcaklığında ki tereyağını mikser kabınıza alın ve şeker ilavesi ile krema kıvamı alana kadar çırpın.
- Süt ve portakal suyunu ekleyin.
- Un,vanilya ve kabartma tozunu eledikten sonra ilave edin.
- Portakal kabuğu ve fındıkları ekleyin ve karıştırın.
- Karton muffın kalıplarına paylaştırın.
- 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre pudra şekeri serpin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...💖💖💖
0 comments: