KEK-PASTALAR,

YULAF'LI MUFFIN TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Eylül 22, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                 YULAF'LI MUFFIN


      Merhabalar sevgili dostlar,

   Diyette olanalar,gluten alarjisi bulunanlar ve kilo alırım korkusu ile şekerden undan uzak duranlar

   Haydi bakalım sizler için harika bir tarifim var...un da yok şeker de yok ama öyle lezzetli ki fırın-

   dan çıkar çıkmaz tepsi biter haberiniz olsun.Tam bir atıştırmalık ayrıca kahve tiryakileri için yan-

   larından ayırmayacağı bir yiyecek...

        Bu faydalı şu zararlı demiyorum ,kendi bedenimizi tanıyor ve ne istediğimizi biliyorsak inanın

    hiç bir besin zarar vermez yeterki ölçüyü kaçırmadan belirli aralıklarla beslenelim.

        Bu arada tabi ki de eğer kalıtımsal bir hastalığı olanlar varsa zaten onlarda neyi yiyip neyi 

    yiyemiyeceğini biliyorlar...Her zaman dediğim gibi vücudunuzun sesini dinleyin o sizi yönlen-

   dirir.Özellikle mevsim değişikliklerinde kulaklarınızı iyice açın,bedeniniz size sinyal verecektir.

         Sebze ve meyveleri zamanında tüketin,kışın kış sebzelerini yazın yaz sebzelerini..

        Eskiden olduğu gibi,özleyin öteki mevsim çıkacak olan meyveleri...

        Sağlıklı bir beden ve ruh,sağlıklı ve huzurlu bir yaşam ile mevcuttur.Günümüz şartları stresi

        hayatımızın baş köşesine oturttuğu günler de yine de  her olumsuzluğa rağmen kendinizle 

        barışık olun ve öğünlerinizi az ve öz ama kaçırmadan,bedeninizin ne istediğini neye ihtiyaç

        duyduğunu bilerek beslenin...

         Haydi gelin şimdi tarifimizi hazırlıyalım...

  • MALZEMELER
  • 18 Adet
  • 20 ad hurma (sıcak suda 10 dakika bekletilmiş)
  • 80 gr ceviz
  • 60 gr kuru üzüm (sıcak suda 5 dakika bekletilmiş)
  • 80gr (3 yem.kaş)pekmez
  • 60gr (2 yem.kaş) bal
  • 1 ad yumurta 1 orta boy kahve fincanı süt
  • 1 ad muz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  •  2.5 su bardağı öğütülmüş yulaf unu (yulafı rondodan geçirerek elde edebilirsiniz)
  • HAZIRLANMASI;
  • Sıcak su içerisinde beklettiğiniz hurmaları rondoya alın ve üzerine 1/2 kahve fincanı su ilavesiyle püre haline getirin.
  • Bir kase içinde muzu çatalla ezin ,süt,yumurta,hurma püresi kuru üzüm,pekmez,bal,ceviz ve tarçın ekleyerek karıştırın.Ceviziniz iri doğranmış olsun.
  • Yulafı ekleyerek ele gelmeyen bir karışım elde edin.
  • Muffın kalıplarının içine kağıt kalıpları yerleştirin ve hamuru dondurma kaşığı ile paylaştırın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Ilık hale gelince servis tabağına yerleştirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

                                                                    💖💖💖

0 comments: