Balık Yemekleri,

Dört Kat Tat Börek Yapılışı

Ocak 18, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar


4KAT TAT

MALZEMELER:
5 ad.yufka
300 gr kıyma + 1 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr ıspanak + 1 yemek kaşığı sıvıyağ

3 büyük havuç + 1 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr beyaz peynir + maydanoz
3 kuru soğan
3 yumurta
50 gr tereyağ + 4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Üç ayrı tavada soğanları küçük doğrayın,1 er kaşık yağlarını ekleyin ve kavurun.Bir tavaya kıymayı,birine ince doğranmış ıspanağı ,son tavaya da rendelenmiş havucu katarak soğanla beraber kavurun.Maydanozu yıkayın ve ince doğrayın.Beyaz peynirle karıştırın.
Yumurtaları çırpın,tereyağı ve sütü ekleyin.Bu karışımdan bir kepçe üzeri için ayırın.
Yufkanın birini tezgahınıza yayın.İç karışımından bir kepçe her tarafına gezdirin.Alt kısmından ortaya doğru yufkayı katlayın.Kalın tarafına kıymasını koyun,yanlarını içe kıvırıp rulo sarın.Diğer malzemeleride aynı şekilde yapıp rulo sarın.Son kalan yufkayı tezgahınıza serin,iç malzemesinden üstüne gezdirin.Rulo sardığınız börekleri ikisi alta ikisi üste gelecek şekilde yerleştirin.Tezgaha serdiğiniz yufka ile tekrar rulo sarın.Bir kepçe ayırdığınız iç harcından üzerine gezdirin.Arzuya göre çörek otu ya da susam serpebilirsiniz.
180 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar (takribi 30 dak.) pişirin.

0 yorum: