ÇORBALAR,

havuçlu domatesli şehriye çorbası nasıl yapılır

Şubat 10, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




HAVUÇLU DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Bir çok vitamini içinde barındıran havucu mümkün mertebe bir çok yemekte,çorbada ve hatta pasta ve tatlılar da bile kullamakta fayda var.
Başta A vitamini olmak üzere,D-C vitaminleri,B12 vitamini,demir,magnezyum yönünden
besin değerlerine sahip havuçla bir çorba yapalım.
Soğuk havalar da sofralarımızın neredeyse vazgeçilmesi haline gelen çorbalar,hem içimizi ısıtır,hemde besleyeci yönleriyle çocuklarımızın gelişmesine fayda sağlar.
Kolaylıkla ve süresi az olan bu çorbayı seveceksiniz.
İşte MALZEMELER:
6 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet büyük havuç
1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı un - 1/2 su bardağı su ile çırpılmış
3 yemek kaşığı arpa şehriyesi
1/2 limonun suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNE;
İnce kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI;
Havucun kabuğunu ince bir şekilde soyarak rendeleyin.
Bir tavaya zeytinyağını ve rendelenmiş havucu alarak orta ateşte kavurmaya başlayın.
1-2 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.Domates püresini ekleyin.
Domates püresi ile karıştırdığınız havuçlara sırasıyla tavuk suyunu ve su ile çırptığınız unu,tuzunu
ilave edin.
Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca arpa şehriyelerini ekleyin.5 dakika daha kaynayan çorbayı
ateşten indirin ve limon suyu ekleyerek karıştırın.Kapağı kapalı olarak 5 dakika daha bekletin.
İnce kıyılmış maydanozunu ekleyin.
Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun.


0 comments: