hamur işi,

KIYMALI KATMER POĞAÇA TARİFİ

Mart 21, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


KIYMALI KATMER POĞAÇA
Çıtır çıtır ,mini boyda nefis lezzetiyle çay sofralarınız da yerini alacak olan
bu tarifi çok seveceksiniz.
Rulo börek görünümünde olan poğaçalar bir büyük tepsi olsa da hemencecik bitecektir.
Çocuklarınızın beslenme saati için de yenmesi rahat mini çıtırları aşamalı resimlerle
nasıl yapılır yazmaya çalışacağım.
Haydi buyrun o zaman malzemelerden başlayalım..
MALZEMELER:
500 gr buğday unu
1 paket instant maya (toz maya)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
2 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağ
İÇ MALZEMESİ:
1 adet kuru soğan
250 gr dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
ÜZERİNE:
1 adet yumurta sarısı
susam
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaseye unu alın ve orta kısmını havuz gibi açarak mayayı 
koyun,üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım kahve fincanı ılık su ekleyerek 15 dakika
bekletin.Maya kabarınca,yumurtayı,sıvıyağını,tuzunu ilave ederek azar azar su
ilavesiyle hamuru yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
Güzelce yoğurduğunuz hamurun üzerini bir mutfak havlusu ile kapatarak 1 saat
mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alarak tekrar yoğurun ve rulo haline getirerek
2 eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz her bir parçayı da 6 eşit beze olarak keserek yuvarlayın.
Bu arada iç malzemesini hazırlayacağınız süre boyunca hamurların üzerini kapalı
bekletin,bu arada tekrar mayalanacaktır.
Hamur bezelerini 6lı olarak yemek tabağı büyüklüğünde açın ve bir tepsiye,
6 lı olarak yerleştirin.
Hamur açma işini bitirdiğinizde diğer işlemler daha kolay sırayla gelecektir.

En üstteki hariç 6 adet hamurun aralarına yağ sürerek üst üste dizin.Ve 1/2 saat
buzdolabında bekletin.
İÇ HARCI İÇİN:
Kuru soğanı küçük doğrayarak bir tavaya alın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurun.
Kıymayı,tuzunu ve karabiberini ekleyerek kavurmaya devam edin.Kıyma kavrulunca
ateşten indirin ve soğutun.
İç malzememiz hazır olduğuna göre artık hamuru buzdolabından çıkarma vakti geldi.
Aralarına yağ sürerek 6sını üst üste koyduğumuz hamurları oklava ile yufka
büyüklüğünde açın.

Açtığınız hamuru önce 4'e sonra 8 'e ve 12 eşit üçgen parçaya kesin.
Üçgen parçaların alt kısımlarına kıymayı yerleştirin ve rulo kıvırın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek poğaçaları yerleştirin.
1/2 saat tepside bekletin.
En son olarak yumurta sarısı sürün ve susam serperek,180 derece de ısıtılmış
fırında pişirin.
Haydi buyrun çıtır çıtır katmerli poğaçalarınız hazır..
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: