ANA YEMEKLER,

DÜNYA MUTFAKLARI-FALAFEL NASIL YAPILIR ?

Haziran 19, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar




    Merhabalar,
Sizlere  Dünya Mutfaklarından lezzetlere de ara ara yer vermek istiyorum.
İlk olarak Lübnan Mutfağının başta gelen tatlarından biriyle başlıyorum.
Her ne kadar Lübnan Mutfağı bu lezzeti sahiplense de aslında Orta Doğu da tam olarak hangi
ülkeye ait olduğu konusu biraz tartışmalı gibi,çünkü Lübnanın yanında  İsrail,Mısır,Ürdün'de
bu yemeği sahiplenmiş durumda..
Pita ekmeği ve salata ile yenen ve sunulan Orta Doğu Ülkelerinin fast food'u olarak kabul edi_
len FALAFEL ,bugün birçok Avrupa Ülkesinde de büyük ilgi görmektedir.
Gençlerin tercih ettiği yemekler arasında yerini almıştır.
Bizim ülkemizde de belirli mekanlar da çok güzel bir şekilde yapılarak sunulmaktadır.
Bende bugün gerçeğine uygun bir tarifi sizlere yazmaya çalışacağım.
Yanında hazırlayacağınız yeşil salata ile sanırım sizler de beğeneceksiniz.
Ben yeşil salatanın yanı sıra karpuz turp ve taze nane ile de çok severek yediğim için resimlerken
gördüğünüz gibi turp ve nane ile hazırladım.Tercih sizlerim haydi hazırlamaya başlayalım.

  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Nohutu akşamdan ıslatarak bol su ile güzelce haşlayın.
  • Nohutlar haşlandıktan sonra bir süzgeçe boşaltarak sallayın ve kabuklarının çıkmasını sağlayın.
  • Nohutlar ılık iken mıtfak robotuna alın ve püre haline getirin.
  • Nohut sıcağa yakın bir kıvamdayken robotta daha rahat çekiliyor,onun için buna dikkat edin.
  • Kuru soğanı ve sarımsakları çok ince doğrayın,maydanozları da ince kıyın.
  • Nohut püresini bir kaseye alın ve soğan,sarımsak,maydanoz,tuz ve baharatlarını ekleyerek
  • bir güzel harmanlayın.
  • Karışım pürüzsüz bir hamur halini alacaktır.
  • Elde ettiğiniz nohut karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  • Bütün hepsi tamamlandığında tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Yağınızın bol olması önemli;köfteleri bıraktığınız da yağın içine tamamen girsinler.
  • Yumurtayı bir kasede çırpın.
  • Ve falafelleri önce yumurtaya bulayarak kızgın yağda tavayı sallayarak kızartın.
  • Nohut köftelerinin her tarafının aynı renkte kızarması için devamlı karıştırın.
  • Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın ve fazla yağını çektirin.
  • Servis tabağına aldığınız falafelleri sıcak servis yapın.
      FALAFEL mutfak defterinde yerini aldığında akşama ne pişirsem dediğiniz gün sizlere bir
      seçenek olacaktır.Sanırım çocuklar ve gençler bu lezzeti de çok seveceklerdir.
      Afiyet olsun..
      Sevgiyle..

0 yorum: