ANA YEMEKLER,

HİNDİ BİFTEK (PATLICAN SÖĞÜRMELİ) TARİFİ

Haziran 16, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar






PATLICAN SÖĞÜRMELİ HİNDİ BİFTEK


           Merhabalar,
     Tavuk ve Hindi yemekleri mutfaklar da benim için kurtarıcı gibidir.
     Eğer deep frize'de bir paket tavuk yada hindiniz varsa hemen bir çeşit yemek yapılıverir.
     Her ne kadar son zamanlar da tavuk yetiştiricilikte gözümüz korksa da yine de güvendiğimiz
     markaları almaktan geri durmuyoruz.
     Bu aralar hindi etine daha fazla yer vermeye başladık ve çeşitleri de sevmeye başladık.
     Eskiden hindi eti sert olur diye sadece yılbaşı sofralarında hindi dolması yaparken ,şimdi_
     ler de hindi daha sık sofralarımız da yerini almaya başladı.
     Patlıcan söğürmeyi çok sevdiğimden hindi biftek'i bu sefer söğürmeli hazırladım çok da lez-
     zetli oldu.Sizlere de tavsiye ederim.Hatta misafirlerinize ikram olarak hazırlıyabilirsiniz.
     Hindi bifteği aldığınız da sos içerisinde bekletilmiş olarak deep freze bıraktıysanız,işiniz daha
     da kolay olacaktır.İki aşamalı olarak hazırlanan bu yemek sanırım sık sık sofralar da yerini
     alacaktır.Şimdi sırayla nasıl hazırladığımıza gelelim....
  •      MALZEMELER:
  • 6 dilim hindi biftek
  • 1 kahve fincanı süt.(fincanınız orta büyüklükte olsun)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • PATLICAN SÖĞÜRME:
  • 3 adet kemer patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Şimdi yemeğimizi hazırlamaya başlayabiliriz.
  • İşe önce hindi biftekleri bekleteceğimiz sosu hazırlamakla başlayalım.
  • Hindi bifteklerin sığacağı büyüklükte bir tepsiye sos malzemelerinin hepsini alarak karıştırın.
  • Hindileri bu sosa bulayarak tepsinin içinde en az 2-3 saat bekletin.
  • Sos hindilere tamamen bütünleşsin ki etler yumuşacık pişsin.
  • Üzerini kapatarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Bu arada söğürmeyi yapmaya başlayabiliriz.
  • Patlıcanları ateş üzerinde çevirerek közleyin.
  • En lezzetli közleme bu şekilde olanıdır,fırın içinde yada tepsi içinde közlenen patlıcanların renkleri kararıyor ve suyu dışarı çıkarak lezzetsiz bir hale geliyor.
  • Ocağınız biraz kirlense de bu şekilde közlemenizi tavsiye ederim.
  • Közlediğiniz patlıcanları hemen bir naylon torba içine alın ve ılınması bekleyerek rahatça soyabilirsiniz.
  • Köz patlıcanları suyun altında ayıklamakta köz kokusunu giderir onun için mümkün olduğunca ,ıslatmadan soyunuz.
  • Patlıcanları bir kesme tahtası üzerine alın ve sarımsaklarla birlikte ince ince doğrayın.
  • Eğer sarımsağı sevenlerdenseniz bir diş daha ekleyebilirsiniz.
  • Bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını alarak orta ateşe oturtun ve tereyağı eritin.
  • Tereyağ eriyince patlıcanları,tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırın.
  • Söğürmeniz hazır..şimdi hindileri ızgara yapmaya başlayalım..
  • Döküm tavanız varsa tercihiniz ondan yana olsun ,yoksa da teflon tava da işinizi görür.
  • Tavanızı orta ateşe alarak kızdırın.
  • Hindi biftekleri sosu ile birlikte tavaya alarak 5er dakika arkalı önlü ızgara edin.
  • Servis tabağınıza patlıcan söğürmeyi yerleştirin,üzerine de hindi biftekleri sıralayın.
  • Yanlarına közlenmiş biber ve domates de çok yakışacaktır..
  • Şimdiden herkese kolay gelsin.
  • Afiyet olsun..
  • Sevgiyle...


Arzuya göre kekik de serpebilirsiniz.

0 comments: