Çikolatalı çubuklar,

ÇİKOLATALI ÇUBUKLAR NASIL YAPILIR ?

Ekim 06, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



ÇİKOLATALI ÇUBUKLAR

    Merhabalar,
 Hafta sonu geldiğinde ,eğer havalar da biraz soğumuşsa genellikle evde vakit geçirmek isteriz.
 Böyle olunca da arada atıştıracak birşeyler için sık sık mutfağı kontrol ederiz.
 Hele çocuklar küçük olsun büyük olsun atıştırmalıklar hep cazip gelir.
 İster çayın yanında yada bir bardak süt ile bu çubuklar çok iyi gidiyor derim sizlere...
 Yapımı da bir o kadar kolay,neredeyse elinizi fazla bulaştırmadan hemencecik tepsiye koyarak 
 fırınlıyabiliyorsunuz.Hani kurabiyelere şekil vermekle uğraşmayı sevmeyen sabırsız bayanlar için 
 en ideal tarif diyebilirim.,
 Malzemeleri de sanırım eviniz de her an bulunabilecek gıdalar..
 Haydi başlayabiliriz o zaman...

  • MALZEMELER:
  • 125 gr yumuşak margarin (kase margarinler bu iş için ideal)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı toz şeker yada esmer şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı damla çikolata
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içerisine margarini ve pudra şekeri ile toz şekeri alarak bir çırpma teli ile karıştırın.
  • Krema kıvamını alan karışıma yumurtayı ekleyin.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Hamurunuz toparlanacaktır.Şimdi damla çikolataları ekleyebilirsiniz.
  • 30 x 30 tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Hamuru tepsiye alarak yarım parmak kalınlığında bastırarak yerleştirin.
  • Küçük bir merdane ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

   Resimde de gördüğünüz gibi yağlı kağıt üzerinde kolayca düzgün bir şekilde yerleşecektir.



   Fırınınız 175 derece de ısınırken hamurun üzerine sivri uçlu bir bıçak yardımıyla çizgiler çekin.
   Ve ısınan fırına verebilirsiniz.
    175 derece de 10 dakika pişirin ve çıkararak çizdiğiniz çiziklerin üzerinden bu sefer derince geçin.
    Çubuklarımız pişince kıtır olacağı için hamur yumuşakken bu işlemi yaparak servisi kolay hale
    getiriyoruz.
    Tekrar fırına vererek 8-10 dakika arası bir kez daha fırınlıyoruz.
    İyice soğuduktan sonra servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.
    Hepinize afiyet olsun.
    Sevgiyle...



                      Çocuklarınıza süt eşliğinde yedirebileceğiniz nefis bir bisküvi...





0 yorum: