ANA YEMEKLER,

FIRINDA KÖFTELİ ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR..

Kasım 01, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



FIRINDA KÖFTELİ ŞAKŞUKA

  • MALZEMELER:
  • 500 gr dana kıyma
  • 6 adet sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber 
  • kimyon
  • kekik
  • YAPILIŞI:
  • Bütün malzemeleri bir kase içerisine alarak yoğurun .
  • Cevizden biraz küçük toplar halinde yuvarlayın ve bir kenara alın.
  • SEBZELER:
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet dolmalık biber
  • 2 adet kapya biber
  • 5 diş sarımsak
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanları alacalı soyun,kabağın üst kabuğunu kazıyın ve küp halinde doğrayın.
  • Domatesleri ve biberleri küp doğrayın.
  • Sarımsakları halka kesin.
  • Hepsini bir kaseye alın.
  • SOSU:
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • tuz 
  • karabiber
  • Sebzeleri sos ile güzelce karıştırın.
  • YAPILIŞI:
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sebzeleri yerleştirin.
  • Üzerine köfteleri koyun.
  • Ve yağlı kağıt ile kapatın.
  • 185 derece de ısıtılmış fırında 1/2 saat pişirin.
  • Üzerinde ki yağlı kağıdı kaldırın ve 20 dakika daha pişirin.
  • Bu arada pişerken alt üst yaparak karıştırın.
  • Fırından çıkarmaya yakın 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin.
  • Kayık tabağına alacağınız yemeğinizi ince doğranmış taze nane ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 yorum: