ANA YEMEKLER,
FIRINDA KÖFTELİ ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR..
FIRINDA KÖFTELİ ŞAKŞUKA
- MALZEMELER:
- 500 gr dana kıyma
- 6 adet sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
- maydanoz
- tuz
- karabiber
- kimyon
- kekik
- YAPILIŞI:
- Bütün malzemeleri bir kase içerisine alarak yoğurun .
- Cevizden biraz küçük toplar halinde yuvarlayın ve bir kenara alın.
- SEBZELER:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet kapya biber
- 5 diş sarımsak
- YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyun,kabağın üst kabuğunu kazıyın ve küp halinde doğrayın.
- Domatesleri ve biberleri küp doğrayın.
- Sarımsakları halka kesin.
- Hepsini bir kaseye alın.
- SOSU:
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- tuz
- karabiber
- Sebzeleri sos ile güzelce karıştırın.
- YAPILIŞI:
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sebzeleri yerleştirin.
- Üzerine köfteleri koyun.
- Ve yağlı kağıt ile kapatın.
- 185 derece de ısıtılmış fırında 1/2 saat pişirin.
- Üzerinde ki yağlı kağıdı kaldırın ve 20 dakika daha pişirin.
- Bu arada pişerken alt üst yaparak karıştırın.
- Fırından çıkarmaya yakın 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin.
- Kayık tabağına alacağınız yemeğinizi ince doğranmış taze nane ile süsleyin.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle..
0 comments: