Beyaz Çikolata Kaplamalı Frambuazlı Pasta,

BEYAZ ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ

Aralık 01, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar






BEYAZ ÇİKOLATA KAPLAMALI FRAMBUAZLI PASTA

     Merhabalar,
 Pastalar yaşantımız da hep güzel günleri çağrıştırır ve ismi bile mutlu olmamıza yeter..
 Güzel ve mutlu günlerimizin vazgeçilmezi gibidirler.
 Kimimiz çikolatalı,kimimiz meyveli kimimiz fıstıklı vb. severiz ve gideceğimiz yere sevdiğimiz
 lezzeti alır götürürüz.
     Çoğumuz çocuklarımızın doğum günü pastalarını kendisi özene bezene hazırlar..el emeği tabiki
 en güzelidir.
     Bende çocuklarım ve sevdiklerim için kendi mutfağımda pasta hazırlıyanlardanım,her seferinde 
 de değişiklikler yaparak süslemeye çalışırım.Biraz da pastayı yaptığım kişinin sevdiği malzemeleri 
 kullanmak isterim.
      Resimde gördüğünüz pastayı annem için yapmıştım ve çok severek yedi..hala her pasta yapışım
 da bu pastayı yapmamı ister..
      Gördüğünüz pasta 22 cm.çapındaki çember de yapılmıştır,çok büyük bir pasta değil ama gerçek-
 ten çok lezzetlidir.
       Açıklayıcı yazarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağım...hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • PANDİSPANYA İÇİN:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 orta boy kahve fincanı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı küçük doğranmış portakal şekerlemesi
  • 2 yemek kaşığı iri doğranmış fındık
  • PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su ile kaynatılacak ve soğutulacak.
  • İÇ VE DIŞ GANAJ'LAR İÇİN:
  • 100ml krema + 100 gr beyaz çikolata
  • 100 ml.krema + 100 gr bitter çikolata
  • 100ml. krema
  • ÜZERİNE:
  • Portakal şekerlemesi
  • Frambuaz
  • YAPILIŞI:
  • Pandispanyasımızı yapmaya başlayalım ve iyice soğutalım
  • Yumurtaları beyazları ve sarıları olarak iki ayrı kase içerisine ayırın.
  • Yumurta beyazlarını mikserle çırparak kar haline getirin ve bir kenara alın.
  • Diğer kasedeki yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın.
  • ılık suyu ekleyerek şekerin daha çabuk erimesini sağlayın.
  • Kuru malzemelerinizi 2 kez eleyin ve yavaş yavaş yumurta sarısı karışımına ekleyin.
  • Şimdi sıra geldi yumurta beyazlarını eklemeye ,bu işlemi yaparken dikkatli olun ve akları 3 sefer de ve kasedeki karışıma aşağıdan yukarıya nazikçe çevirerek ekleyin.
  • Yumurta beyazlarını söndürmeden ama diğer karışıma tamamen karışana kadar karıştırın.
  • İyi karışmadığı takdirde pandispanyanız sünger gibi esnek ve yumuşak olmaz.
  • Çember yada kelepçeli kek kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Hamuru kalıba boşaltın ve tezgaha 3 kez kalıbı vurarak hamurun içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
  • Bu arada fırın çok önemli unutmayın...175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.takribi 20 dakika yeterli olacaktır.Yinede kendi fırın ayarlarınıza göre ayarlayın ve kürdan kontrolünüzü yapın.
  • Pandispanyanız pişince fırını kapatın ama kapak kısmına bir tahta kaşık koyarak içinde soğutun.
  • Dışarı çıkardığınız zaman üzerini bir mutfak havlusu ile örtün ve tamamen soğutun.
  • Şimdi gelelim iç kremasına;
  • 100 ml kremayı bir kaseye alın ve orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • 100 gr bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  • Karıştıkça koyulaşacaktır.
  • 100 ml kremanın birini de alın ve bir kaseye boşaltın.
  • Mikserin yüksek devirinde çırpın ve koyulaştırın.
  • Soğuyan bitterli ganaja kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Araları ıslatmak için şerbeti hazırladınız sanırım,yukarıda belirttim.
  • Bu arada pandispanya da soğudu,o zaman pandipanyamızı 3 kat kesebiliriz.
  • Pastayı düzenleyeceğiniz tabak yada pasta standına ilk katı yerleştirin ve şerbetle ıslatın.
  • Bitter çikolatalı ganaj sürün ve bu işlemi yaparken 1 çorba kasesi bitterli kremadan bir köşeye ayırın,çünkü üzerini süslememizde lazım olacak.
  • Üç kat pandispanyamızı kat kat önce şerbet daha sonra ganaj olarak yerleştirdik,şimdi buzdolabına bırakın biraz dinlensin.
  • Bizde bu arada üzerinin beyaz ganajını yapalım.
  • Elimizde 100 ml daha krema var,alın onu bir kaseye ve orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve beyaz çikolatayı içine bırakarak çırpın ve koyulaştırın.
  • Pastamızı buzdolabından çıkararak süslemeye başlayalım o zaman..
  • Üstünü ve yanlarını beyaz çikolata ile kaplayın,resimde gördüğünüz gibi oluklar yapmak isterseniz patates kesicisi bu işi görecektir.
  • Beyaz çikolatalı ganajı tamamen sürüp kapladıktan sonra o olukları çok bastırmadan yapabilirsiniz.
  • Ve son dokunuşlar,hani bir kase bitterli krema ayırdık ya onu alın ve tam üst ortasına boşaltın.
  • Bitter çikolata kendiliğinden pastanın yanlarından aksın.
  • Haydi o zaman portakal şekerlemeleri ve frambuazları üstüne yerleştirin ve bu iş bitsin.
  • Tekrar buzdolabına,,,çok yoruldu biraz dinlensin ,güzelce soğusun..
  • Sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle...



0 yorum: