ANA YEMEKLER,

HİNT BÖREĞİ - SAMOSA NASIL YAPILIR ? VİDEO'LU TARİFİ

Ocak 02, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                           HİNT BÖREĞİ-SAMOSA

   Baharatlı yemekler denildiğinde herkesin aklına mutlaka Hindistan ve Pakistan gelir..
   Yoğun şekilde kullandıkları zerdeçal,köri,zencefil,kişniş tohumu,hardal tohumu bunların başında
    gelir ve hepsinin kavrularak öğütülmesi sonucu ''MASALA'' dedikleri ve mutfaklarında her daim
    bulunan bir baharat karışımı bulunmaktadır.Bunların yanı sıra acı biberi de unutmamak gerekir.
    Bizim ülkemizde de Güney Doğu Anadolu Bölgesinde acı biber ve baharatlar kullanılsa da bu
    derece yoğun kullanmamaktadır sanırım.
    Aslında baharatlar her yemeğin lezzetini ve tadını ortaya çıkardığı için onlarsız bir yemek düşü-
    nülemez herhalde..tabi baskın olmamak kaydıyla..
             Bugün tarifini yazacağım bu börek hem içinin malzemeleri hemde hamuruna koyacağımız
    kekik ile değişik bir lezzet..Ben baharatları çok yoğun kullanmadım ve hiç biri diğerine baskın
    olmayacak şekilde ayarladım.Birazda bizim mutfakların lezzetine göre ayarladım dersem daha
    doğru olacaktır.
            Görüntüsü muska böreği gibi olsada ,hamuru açıp yuvarlak keserek külah yapar gibi
    çevirdim ve içini doldurduktan sonra külahın üstünü aşağı doğru kapatınca muska şeklini aldı..
             Sanırım video'da görecek ve rahatça uygulayabileceksiniz.Resimlerde de göstermeye çalıştım.Haydi buyrun tarif ve malzemelerine..
             Değişik tatlar arayanlar için denemeniz gerekenler listesine ekleyebilirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • İÇ HARCI:
  • 1 adet kuru soğan (yarım ay doğranmış)
  • 1 küçük çorba kasesi mini küp doğranmış havuç
  • 1 küçük çorba kasesi bezelye
  • 4 küçük haşlanmış patates ( mini küpler halinde doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 tatlı kaşığı zencefil + hardal tohumu + kişniş tohumu + kimyon+kırmızı biber +karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 ad.çubuk tarçın.
  • HAMURU:
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • tuz
  • 1 su bardağından biraz az ılık su (suyu yoğurarak ekleyin)
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı tavaya alın ve zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Sırayla bütün baharatları ve tuzunu ekleyin.
  • Daha sonra havuç,bezelye ,patates ve maydanozu ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Ateşten indirin ve bir kaseye boşaltarak soğutun.
  • Hamuru için unu bir tepsiye alın.
  • Zeytinyağ,tuz ,kekik ile karıştırın ve yavaş yavaş suyunu vererek çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun ve dinlendirin.
  • Muska böreklerin büyüklüğü en uygun çaydanlık kapağı ile oldu,diğer yuvarlak kalıplar biraz küçük olduğu için ben bu şekilde kestim.Tercih sizin.
  • Video da gördüğünüz gibi külah şeklinde çevirin ve iç malzemesini sıkıca doldurun ve üst kısmı aşağıya doğru kapatın.
  • Bu hamurdan 15 adet muska şeklinde ''SAMOSA'lar oluyor,iç harcı biraz fazla..onun için sizler hamuru iki ölçü olarak kullanabilirsiniz.
  • Böreklerin hepsi hazırlandıktan sonra kızgın yağda kızartın.
  • Servis tabağının ortasına koyacağınız ''ACI SOS''a batırarak ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
  • Resimler ve video aşağıdadır.





^



      MALZEMELER...









      ACI SOS İLE NEFİS BİR İKRAM OLACAKTIR.

0 comments: