Fırın Sütlaç,
FIRIN SÜTLAÇ
FIRIN SÜTLAÇ NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ NELERDİR ?
FIRIN SÜTLAÇ
- MALZEMELER:
- 2 lt süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç (1 su bardağı su ile haşlanacak)
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı su ile ayrı bir kasede çırpın.
- 1 paket vanilya
- ÜZERİNE:
- İri doğranmış fındık
- Kaynamakta olan süt ve şekere önce haşlanmış pirinçleri ekleyin 10 dakika pişirin.
- Daha sonra nişasta karışımını alıştırarak ilave edin ve hafif koyu kıvam alana kadar kaynatın.
- Akışkan bir kıvama gelince vanilyayı ekleyin ve ateşten indirin.
- Çömlek kaselere bölüştürün ve su dolu fırın tepsisine yerleştirin.
- Fırınınızın üstten ısı veren ızgara kısmına tepsiyi yerleştirin ve kısa sürede sadece sütlaçların üst kısımları kızarsın.Normal fırın ısısına verdiğiniz takdirde sütlaç tekrar pişeceği için koyu bir kıvam alacaktır.Bu en önemli aşamasıdır.Bir gün bekledikten sonra FIRIN SÜTLAÇ'ınız daha da lezzetli olacaktır.
- Üzerini fındık ile süsleyerek ikrama sunabilirsiniz.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: