Börekler,

PÖFİDİK BÖREK NASIL YAPILIR ? TARİFİ NASILDIR ?

Nisan 18, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                            PÖFİDİK BÖREK

   Börekler,sabah kahvaltısından çay servisi yanına,ara sıcaklardan akşam yemeklerine kadar günün
her saati yenebilecek ,ister el açması ister hazır yufka ile ,iç harcı olarak damak zevkimize yada evi_
mizde bulunan malzemelerle hemen hazırlıyarak pişirip ikram edebileceğimiz sevilen bir yemek
çeşididir.Sanırım hiç birimiz böreğe hayır diyemeyiz.Hele ki damak zevkimize uygun hazırlanıp pişirilmişse...Yaratıcı gücünüze kalmış bir çok çeşidi ile çok sık fırınlarız.
    Zamandan tasarruf etmek isteyenler içinse hazır yufkalar imdada yetişir.Yufkanız da taze ve incecik açılmışsa çıtır çıtır sıcak servisi ile yapılan börekler sofralarda yerini alır.
    Bugün hazırlıyacağımız börek de dışı çıtır içi gözenek gözenek ve yumuşacık lezzetiyle pöfidik
sözünü hak ediyor.Porsiyonlarının biraz büyük olması sizi yanıltmasın,içi çok lezzetli ve çok güzel pişiyor.Ve o kocaman börek hemen tüketiliyor.
    Ben ara malzeme olarak beyaz peynir ve maydanoz karışımı ile hazırladım.Sizler isterseniz farklı
bir malzeme kullanabilirsiniz.
    Böreğimizin ''video''su da bulunmaktadır.İster sitemizin ''MENÜ'' kısmından ''VİDEO''lar bölümüne girerek,isterseniz Neşem Çelik YouTube Kanalımızdan tarifimizi izleyebilirsiniz.
    Haydi o zaman tarifimize başlayalım..Hepinize kolaylıklar diliyorum.


  • MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta ( 1nin sarısını üzeri için ayırın)
  • 125 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 adet yufka
  • İÇ HARCI:
  • 300 gr beyaz peynir
  • Maydanoz karışımı
  • ÜZERİNE:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı süt karışımı
  • Susam
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içerisine kabartma tozu hariç diğer malzemeleri alarak el çırpıcısı ile karıştırın.
  • Kabartma tozunu ekleyin.
  • İç malzemelerini de bir tabak içinde karıştırın.
  • Yufkanın birini masaya serin ve soslayın.
  • Yufkayı ikiye katlayarak yarım ay şekline getirin.
  • Üzerine iç malzemesini serperek eşit şekilde yerleştirin.
  • Kısa yuvarlak kısmından 2 parmak eninde katlayın ve her katlama da sos sürün.
  • Enlemesine orta kısma kadar rulo sarın ve tam ortadan keserek dikine oturtun.
  • Diğer parçayıda aynı şekilde sarın ve her ikisinide dip dibe tepsiye yerleştirin.
  • (videosunda yapılışını seyredebilirsiniz.)
  • 12 adet börek olacaktır.Ama dip dibe (2li olarak)pişirildiği için birleşecek ve 6 adet olacaktır.
  • Yumurta sarısı,süt ve zeytinyağını bir kasede karıştırın ve üzerlerine sürerek susam serpin.
  • Fırınınızı 175 derece de ısıtın ve tepsiyi verin fırına..
  • Üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Haydi o zaman yanına da bir çay demleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle...



0 comments: