ÇÖREKLER,
TUZLULAR-PASTANE İŞİ TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?
TUZLULAR
PASTANE İŞİ TUZLU KURABİYELER NASIL YAPILIR?
Çay saatlerinde sanırım hepimizin ilk tercihi tuzlu çeşitlerdir.Bunun için de bir pastaneden
alış veriş yapacaksak gözlerimiz önce tuzlu çeşitlerini arar..
Eğer bu güzel lezzetleri evlerinizizn mutfaklarında denemek isterseniz sizler için aynı o lezzette
güzel bir tarifimiz var.
Ağızda dağılan ve kolay kolay bayatlamayan lezzetiyle kurabiye kutularında uzun süre saklayabilirsiniz.Pek saklayabileceğinizi zannetmem çünkü yanında yapacağınız mis kokulu bir çay ile birer birer çabucak bitireceksiniz.
Çocuklarınızın beslenme çantalarında da yerini alacaktır.
Bu güzel lezzeti hep birlikte hazırlıyalım.tarifimizin videosunu izlemek isterseniz sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünden yada Neşem Çelik YouTube Kanalımızdan izleyebilirsiniz.
- MALZEMELER:
- 150 gr yumuşak tereyağ yada margarin
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 3,5 su bardağı un
- ÜZERİNE:
- 1 ad.yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
- Çörekotu
- YAPILIŞI:
- Mikser kabınıza yumuşak tereyağını alarak çırpmaya başlayın.
- Zeytinyağını ekleyin ve karıştırma devam ederken sırayla yumurtayı,salçayı ekleyin.
- Un,kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve mahlepi,şekeri ekleyin.
- Hamur özleşene kadar yoğurun ve dinlendirin.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın.
- Yuvarlak hamurları uzun ince şeritler haline getirin.
- Uzun şeridi sararak ikiye birleştirin ve halka haline getirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek kurabiyeleri yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı pekmez karışımını sürerek susam ve çörek otu serpin.
- 180 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Termostatlı fırınlarınızı mutlaka verilen derece de ısıtarak pişirmeye dikkat ediniz.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle..
0 comments: