KEK-PASTALAR,

SEBZELİ KEK NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mayıs 23, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar






                                           SEBZELİ KEK   Merhabalar,Kek denildiğinde hemen aklımıza tatlı bir ikram gelir değil mi ?Ama biz bügün sebzelerle güzel bir tuzlu bir kek yapacağız..Bazen şekerden uzak durmamız gerektiği söylendiğinde kısa bir süre şekerli şeylerden uzak olmaya çalışıyoruz.Her ne kadar çok uzak olamasak da...Ama genelde çayın yanında tuzlu bir ikram ilk tercihler arasında olunca,kısa sürede evde olan malzemelerle ne yaparım diye düşünenler için bu tarif tam sizlere göre..Besin değeri olarak ve lezzeti ile tam da aradığınız lezzetle bir kek yapacaksınız inanın..Belki deniz börülcesi konusunda biraz zorlanabilirsiniz onun yerine ıspanak,roka,gibi yeşil yapraklı sebzeler de kullanabilirsiniz.Biz deniz börülcesini çok sevdiğimiz için bulduğum zaman alıp ayıklıyorum ve bir kısmını deep freez'de saklıyorum.Onun içindir ki bu kek'te kullandım.Şimdi hep birlikte bu güzel tarifi hazırlıyalım..Ölçüler 26 cm çapında ortası delik kek kalıbı içindir.

  • MALZEMELER:
  • 200 gr deniz börülcesi püresi
  • 1 adet havuç (60 gr)
  • 1 adet kapya biber (60 gr)
  • 1 ad.çarliston + 1 ad.sivri biber (60gr)
  • 4 diş sarımsak
  • 10 dal maydanoz
  • 250 gr lor peyniri
  • 150 gr kaşar peyniri rendesi
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 küçük kase (180gr) yoğurt
  • Tuz + Karabiber + Kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • Çörek otu
  • Susam
  • YAPILIŞI:
  • Havuç,kapya biber,yeşil biberler,sarımsakları çok küçük doğrayın.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Mikser kabına önce yumurtaları alın ve çırpın.Yumurtalar koyu kıvam alınca önce yağları ve yoğurdu ekleyin.
  • Sebzeleri ve akabinde peynirleri ilave edin.
  • Mısır ununu ekleyin.
  • Buğday unu,kabartma rozu ve karbonatı eleyerek ekleyin.
  • Tuz ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
  • Kek kalıbını bolca yağlayın.
  • Çörek otu ve susam serpin.
  • Kek hamurunu eşit olacak şekilde kalıba boşaltın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika pişirin.
  • Ilınınca servis tabağına yerleştirin ve dilimliyerek servis yapabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..





0 yorum: