sütlü tatlılar,

KİVİLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ NEDİR ?

Haziran 28, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                                KİVİLİ ETİMEK TATLISI

    Herkese merhabalar,
 Yazın sıcak günleri başladığı bu günlerde hafif yemekler ve tatlılar tercihlerimiz arasında oluyor.
  Hatta akşam yemek saatleri daha geçe kaldığı için bazen akşam çayının yanına fazla ağır olmayan
 tatlılar tercih ediyoruz.
      Etimek'le hazırladığımız tatlıyı uzun yıllardır pratikliği ve çabuk hazırlanması nedeniyle çabucak pişirir buzdolabına bırakıveririz.
      Etimek şerbetini çekince sanırım biraz da ekmek kadayıfı isteğimizi bastırdığı ve daha hafif olduğu için bazen bir krem şanti üzerine biraz meyve yada fındık fıstık ile ağzımızı tatlandırır.
      Bu aralar bende uzun süredir yapmadığım etimek tatlısını mevsim meyveleri ile hazırlamak istedim.İlk sırayı baharın ve yazın rengi olsun diye yeşil olarak seçtiğimden bu renge uyan ''kivi''yi
seçtim.Alttaki beyazın üzerinde hem görüntüsü ile hem lezzeti ve hafif olması nedeniyle çabucak da
yendi bitti..Haftasına yine hazırladım bu sefer ki çilek ilavesiyle onu da daha sonra yazacağım..
      Şimdi biz kivili olanı hep birlikte hazırlıyalım..Tarifimizin videosu da bulunmaktadır.
Hem sitemizin videolar bölümünde hemde NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ DA...
      Kanalımıza ve sitemize ''ABONE OL''mayı unutmayınnn...


  • MALZEMELER:
  • MUHALLEBİSİ İÇİN:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • MUHALLEBİNİN YAPILIŞI:
  • Bir tencereye sütü alın ve un,nişasta,şeker ve limon kabuğunu ekleyerek pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Koyu kıvam alan muhallebinin altını kapatın ve içinde ki limon kabuğunu çıkararak tereyağ ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar çırpın.
  • Muhallebinizi tel süzgeçten geçirerek bir başka kaseye aktarın.
  • ŞERBET:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 dolu dolu yemek kaşığı karamel
  • YAPILIŞI:
  • Muhallebiyi karıştırırken şerbetini de hazırlayın.
  • Şeker ve suyu küçük bir kasede kaynatın.
  • Ateşten indirin ve karamelini ekleyerek karıştırın biraz ılık olsun.
  • ARASINA:Fındık kırığı
  • 11 adet etimek (1 paketten üç eksik)
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 4 adet kivi
  • 1 paket kivili jel yada jöle
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • YAPILIŞI:
  • Paket üzerinde yazılan tarifi uygulayın.Bir kasede jel'i sıcak su ile karıştırın ve muhallebinin üzerine dökmeden önce 5 dakika bekletin.
  • HAZIRLANIŞI:
  • 25 x 25 kare borcamınıza etimekleri dizin ve üzerini şerbet ile tatlandırın.
  • Şerbet etimekleri çekince önce üzerine fındık kırıklarını daha sonra ılınan muhallebi ile kaplayın.Muhallebinin eşit dağılmasına dikkat edin.
  • Üzerini streç ile kapatarak 1 saat buzdolabında iyice soğutun.
  • Bu arada jöleyi hazırlayın ve önce soyduğunuz kivileri halka doğrayarak muhallebinin üzerine yerleştirin.
  • Jöleyi kivilerin üzerine gezdirin ve tekrar buzdolabına kaldırın.
  • 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra kare dilimleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hafif ve lezzetli tadıyla aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
         Diğer sosyal medya hesaplarımız:
         https://www.facebook.com/NesemCelik005/ -FACEBOOK SAYFAMIZ
            https://plus.google.com/u/0/+Ne%C5%9Fem%C3%87elik%C4%B0stanbul   -GOOGLE +
        https://www.youtube.com/watch?v=ahV8mpREtCI&t=22s-YOUTUBE KANALIMIZ
        https://www.instagram.com/nesem_celik/-İNSTAGRAM HESABIMIZ
        



         

0 yorum: