ANA YEMEKLER,
KUZU ETLİ TAZE FASULYE (BONCUK AYŞE)
Sebzeler içinde sanırım hepimizin çok sıklıkla pişirdiği yemeklerden biri de ''FASULYE''dir.
İster zeytinyağlısı,istersek de etlisi mutfaklarımız da yerini sıkça alır ve sevilir.
Sevilmesinin yanı sıra faydaları da saymakla bitmez..Uzman görüşlerine göre en az haftanın 3
yenmesi gerektiği söylenmektedir.
Yüksek oranda lif içeren ve A-B12-C ve K vitaminleri ile potasyum,kalsiyum,fosfor,manganez
deposu bir sebzedir.
Kemik gelişimine faydası olduğu gibi,hazımsızlığı gidererek,sindirim sisteminin gelişimini
olumlu yönde etkiler.
Koleströl dengesini ve düşmesini sağlayan özelliğe sahiptir.
Daha bir çok faydası dokunan ''FASULYE''nin Ayşe Kadın yada Boncuk Ayşe olanı vereceğim
tarif için daha uygundur.
Diğer bir çeşidi olan ''ÇALI FASULYE ''genellikle zeytinyağlı olarak tercih edilir.
Şimdi hep birlikte kuzu eti ile (en yakışanıdır) hep birlikte pişirelim.
KUZU ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ NEDİR ? NASIL PİŞİRİLİR ?
KUZU ETLİ TAZE FASULYE (BONCUK AYŞE)
Sebzeler içinde sanırım hepimizin çok sıklıkla pişirdiği yemeklerden biri de ''FASULYE''dir.
İster zeytinyağlısı,istersek de etlisi mutfaklarımız da yerini sıkça alır ve sevilir.
Sevilmesinin yanı sıra faydaları da saymakla bitmez..Uzman görüşlerine göre en az haftanın 3
yenmesi gerektiği söylenmektedir.
Yüksek oranda lif içeren ve A-B12-C ve K vitaminleri ile potasyum,kalsiyum,fosfor,manganez
deposu bir sebzedir.
Kemik gelişimine faydası olduğu gibi,hazımsızlığı gidererek,sindirim sisteminin gelişimini
olumlu yönde etkiler.
Koleströl dengesini ve düşmesini sağlayan özelliğe sahiptir.
Daha bir çok faydası dokunan ''FASULYE''nin Ayşe Kadın yada Boncuk Ayşe olanı vereceğim
tarif için daha uygundur.
Diğer bir çeşidi olan ''ÇALI FASULYE ''genellikle zeytinyağlı olarak tercih edilir.
Şimdi hep birlikte kuzu eti ile (en yakışanıdır) hep birlikte pişirelim.
- MALZEMELER:
- 1 kg Boncuk Ayşe Fasulye
- 250 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 ad büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 ad büyük domates
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Tuz
- 2 su bardağı su
- YAPILIŞI:
- Öncelikle taze fasulyenizin yan kılçık kısımlarını ayıklıyarak ortadan ikiye kesin ve bol su ile yıkayarak süzdürün.
- Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın.
- Sarımsakları da halka keserek bir kenara alın.
- Domatesleri rendeleyin.
- Haydi pişirmeye başlayalım.
- Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşte kızdırın.
- Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Etler suyunu bırakarak tekrar suyunu çekene kadar kavurun.
- Bu aşama da doğradığınız kuru soğanı ekleyerek 5 dakika kadar da soğanlarla birlikte kavurun.
- Domates rendesi ve sarımsakları ekleyin.
- Fasulyeleri ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
- Suyunu vererek kapağını kapatın ve takribi 20 dakika pişirin.
- (Düdüklü tencereler modellerine göre pişirme süreleri değişeceğinden süreyi kendiniz ayarlayın)
- Mis gibi nefis kokusuyla ve lezzeti ile hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle..
Elinize sağlık.Kuzu eti ve fasulye soğuk havalarda enerji deposu olacak..
YanıtlaSil