ANA YEMEKLER,

DALYAN KÖFTE TARİFİ NEDİR ?

Ocak 09, 2019 Neşem Çelik 0 Yorumlar



       ''KÖFTELER''Sofralarımızın vazgeçilmez yemekleridir.Hemen her türlüsünü severek tüketiriz.
    Hele ki çocukların en sevdiği yemek hangisi diye sorulacak olursa ilk söyleyecekleri sanırım köfte
    patates olur..
        Çalışan anneler için de hem kolay hem sevilen bu yemeği en pratik tarifiyle hazırlar ve bazen
    deep freez de hazır ederiz.
         Bugün ki köftemiz genellikle gelecek misafirler için çok sık pişirilen bir çeşidi olan ''DALYAN
    KÖFTE''...Bütün olarak hazırladığımız köftemizin içine yerleşen sebzeler ve haşlanmış yumurtalar
    görüntüsü,lezzeti ve dilimlenerek servisi açısından ikramı kolay hale getirir.
          Üzerine hazırlanan domates sos ve yanında koyacağınız pilav ile tabak zenginleşir.
     Takribi olarak 300 üzeri köfte çeşidi bulunan mutfağımız da bugün bu lezzetli ve besleyici köfteyi
   gelin hep birlikte pişirelim.Büyük ihtimalle bir çoğunuz biliyor olsanız da yeni nesil genç evliler ve
   yemek pişirmeye meraklı gençlerimiz için tarif bir köşede bulunsun..
         Hepinize kolaylıklar diliyorum..


  • MALZEMELER:
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 ad yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kasesi ufalanmış bayat ekmek içi
  • Tuz ve karabiber
  • İÇ MALZEMELER:
  • 2 ad havuç
  • 2 ad haşlanmış yumurta
  • 1 çorba kasesi konserve bezelye
  • PİŞERKEN ÜZERİNE:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • SOS İÇİN:
  • 1 ad büyük kuru soğan
  • 1 ad büyük domates
  • 1 yemek kaşığı biber püresi
  • tuz
  • kekik kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı + 1 yem.kaş. zeytinyağ
  • 1 büyük kahve fincanı su
  • YAPILIŞI:
  • Köfteyi hazırlamak için bir tepsi içine kıymayı alın ve kuru soğanı içine rendeleyin.
  • Ekmek içini,yumurtayı,1 yem.kaş.zeytinyağını,tuz ve karabiberini ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Buzdolabında 20 dak.dinlendirin.
  • Bu arada havuçları ve yumurtaları haşlayın.
  • Havuçleri uzunlamasına kesin ve iki parçaya ayırın.
  • Yumurtaları da ikiye kesin (boyuna)
  • Köfteyi strech arasında dikdörtgen olarak düzeltin.
  • Tam orta kısmına karşılıklı olarak arada boşluk kalacak şekilde havuçları yerleştirin.
  • Havuçların orta boşluğuna kestiğiniz yumurtaları kapatın.
  • Arada kalan boşlukları bezelyeler ile doldurun.
  • Strech ile birlikte köfteyi rulo sarın.
  • Bu şekilde 20 dakika daha buzdolabında bekletin.
  • Bu arada domates sosu hazırlayın.
  • Domates ve soğanı halka doğrayın.
  • Döküm tavaya az zeytinyağ gezdirin ve domates ve soğan halkalarını közleyin.
  • Üzerlerine tuz,kırmızı biber ve kekik serpin.
  • Rondoya alın ve biber püresini ekleyerek püre haline getirin.
  • Küçük bir sos tenceresine alarak 1 kahve fincanı su ekleyerek bir taşım kaynatın.
  • Sosumuz hazır bir kenarda beklesin..şimdi dalyan köftemizi pişirmeye geçelim.
  • Köfteyi strech'ten çıkarın ve üzerine 1 yem.kaş zeytinyağ sürerek ''Çok Amaçlı Kağıt ''olarak satılan ,içi yağlı kağıt dışı folyo olan kağıtla köfteyi sarın.
  • Bu arada fırınınız 180 derece de ısınsın.
  • Köftenizi kağıt kaplı olarak önce 30 dakika daha sonra üzerini açarak 10 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alacağınız köftenin üzerine domates sosunu gezdirin.
  • Dilimler halinde servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Tarifimizin sitemizin VİDEOLAR Bölümünde ve NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalında videosu bulunmaktadır.Sitemize ve YouTube Kanalımıza ''ABONE OL''un yeni tariflerden haberiniz olsun...

0 yorum: