VİDEOLAR,
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI
- MALZEMELER:
- 500gr asma yaprağı
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 6 ad kuru soğan
- 1,5 su bardağı riviera ve sızma zeytinyağ karışık
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Her birinden 1 çay kaşığı dolma baharı - tarçın - kuru nane - karabiber 2 yemek
- 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
- Limon dilimleri
- 1/2 su bardağı sıcak su (iç malzeme pişerken)
- Dolmalar sarılıp tencereye dizildikten sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin,limon dilimleri yerleştirerek bir tabak kapatın ve 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
- Tencere içinde ılımaya bırakın ve bir tepsiye ters çevirdikten sonra servis tabağına alın.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: