VİDEOLAR,

Ocak 09, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                              ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI


  • MALZEMELER:
  • 500gr asma yaprağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 6 ad kuru soğan
  • 1,5 su bardağı riviera ve sızma zeytinyağ karışık
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Her birinden 1 çay kaşığı dolma baharı - tarçın - kuru nane - karabiber 2 yemek 
  • 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • Limon dilimleri 
  • 1/2 su bardağı sıcak su (iç malzeme pişerken)
  • Dolmalar sarılıp tencereye dizildikten sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin,limon dilimleri yerleştirerek bir tabak kapatın ve 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
  • Tencere içinde ılımaya bırakın ve bir tepsiye ters çevirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: