Börekler,

KIRPIK TAVA BÖREĞİ TARİFİ NEDİR?NASIL YAPILIR?

Ocak 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                   KIRPIK TAVA BÖREĞİ

      Merhabalar,
 Bazen yufka aldığımız da fazla alır ve sigara böreği yada gözleme gibi çabucak pişirebileceğimiz
 bir şeyler yapmayı düşünürüz.
 Eğer benim gibi ev de fazladan kalmış yufkalarınız varsa bu sefer tava da nefis bir börek yapabilirsiniz.
       Ve hatta buzdolabında biraz birbirine yapışmış bile olsa hiç endişelenmeyin.daha da güzel olacaktır.
       Benim de işimin yoğun olduğu bir gün işte böyle lezzetli bir börek ortaya çıkıverdi..
Ev de olan malzemelerinizle rahatlıkla ve kısa sürede pişirilecek bir tarif..
        Ayrıca çok uğraşamam çayın yanına hemen yapılacak ne olur diye düşünüyorsanız,
yufka temin edeceğiniz bir yeriniz de varsa çayı koyun ve böreği tavaya alarak pişirmeye başlayın.
        İnanın memnun kalacaksınız..Ben içine beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı koydum.
Biraz da tereyağ parçaları ilave ettim ki peynir daha güzel dağılsın ve sünsün diye...Arzu ettiğiniz
başka bir iç harcı da kullanabilirsiniz.Tercih sizlere kalmış..Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.
,       ''VİDEOLAR''Bölümümüz de ayrıca NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımız da videosu da bulunmaktadır.Sanırım hazırlarken sizlere yardımcı olacaktır.
          Sitemize ve kanalımıza ''ABONE OL''arak bizlere destek olursanız sevinirim...
 Şimdiden hepinize teşekkürler....


  • MALZEMELER:
  • 3 ad yufka
  • SOS:
  • 2 ad yumurta
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • İÇ HARCI:
  • Beyaz peynir 
  • Kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ parçaları
  • YAPILIŞI:
  • Sosu bir kase içinde karıştırın.
  • Yufkaları rulo sarın ve birer parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Bir tepsiye alarak birbirinden ayırın.
  • Hazırladığınız sosu yufkaların üzerine dökerek karıştırın.
  • Buzdolabında 1 saat bekletin.(acele pişirecekseniz bekletmeden de yapabilirsiniz)
  • 24 x 24 çapındaki bir tava yada hafif bir tencereye yufkaların yarısını yerleştirin.
  • Eşit dağılımına dikkat edin.
  • Peynirleri karıştırın ve yufkalrın üzerine yerleştirin,tereyağ parçalarını da ekleyin.
  • Kalan soslu yufkalarla üzerini kapatın.
  • Kenar kısımlarını birbirine yapışması için bastırın.
  • Orta ateşte önce kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Daha sonra bir tepsi ile ters yüz ederek kapağı açık diğer yüzünü pişirin.
  • Servis tabağına alarak dilimleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


 



0 yorum: