ANA YEMEKLER,

KUZU TANDIR NASIL HAZIRLANIR ,TARİFİ NEDİR ? NASIL PİŞİRİLİR ?

Ocak 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                   KUZU TANDIR

   Merhabalar,
Genellikle dışarı da yemeyi seçtiğimiz yemeklerden biri de ''TANDIR''dır...
Ama artık vereceğim tariften sonra kendiniz de gayet lezzetli bir tandır evimizde de hazırlıyabiliriz.
     Aşamalarını resimlerle vereceğim.Kasabınız dan iyi bir et seçmeniz tabiki ilk önceliğiniz...
''TANDIR''bildiğiniz gibi çukur kazılan kuyular içine bırakılan etlerin çok uzun sürede pişmesi sonucu lime lime etlerin kemikten ayrılması  olarak hepimizin aklına gelir.
    Muğla ve yörelerinde ''KUZU TANDIR'',Yozgat ve Tokat da Testi Kebabı ve Tandır Kebap olarak da bilinir.
     Ülkemizin bir çok bölgesinde yapılan bazı farklı sebzeler ilave edilerek pişirilen ve farklı isimler alan ,aslında ana malzemesi et olan bu lezzetli yemeği evimizde nasıl hazırlarız...
     Haydi buyrun birlikte hazırlıyalım...
Öncelikle etinizi 1 gün önceden alarak soslayın ve bir gece - 4 derece de bekletmeniz...
İşimiz biraz uzun ama inanın sofraya geldiği zaman lezzeti ile emeğinize değecektir.Bu arada işi uzun derken sadece pişme süresi uzun demek istedim..Çünkü etimizi sosladıktan sonra mühürlemek ve düdüklü tencereye bırakarak sabırsızlıkla beklemekten başka yapacağımız bir şey yok...
     Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum..


  • MALZEMELER:
  • 1000 - 1.500 kg arası kuzu kol (bütün olarak da bırakabilir yada parçalara ayrılabilir)
  • 1/2 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak (halka kesilmiş)





      Sosu hazırlayın ve eti sos ile kaplayın.1 saat buzdolabında bekletin.


     Soslanan etiniz resimde gördüğünüz gibi buzdolabında beklesin.



    Döküm tavanızı yüksek ateşte kızdırın ve eti içine bırakın...Tavanın şeklini alana kadar çevirmeyin.
    ET yüksek ateşte suyunu içinde muhafaza edecektir.Takribi 5 -8 dakika gibi bir sürede etin bir
    yüzü tavanın şeklini alarak rengi pişme kıvamına dönecektir.


                  Diğer yüzünü de aynı şekilde mühürleyin.




  • Bu aşamadan sonra etinizi düdüklü tencereye alın ve 1 kuru soğanı bütün olarak aralarına bırakın.
  • 1 su bardağı da sıcak su ekleyerek kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 55 dakika pişirin.
  • Düdüklü tencerenizin kapağını açtıktan sonra 5-8 dakika gibi bir sürede ateş üzerinde etin üzerinin kızarmasını sağlayın.(Eti çevirerek bu işlemi yapabilirsiniz)
  • Servis tabağına aldığınız kuzu tandırın üzerine ince kıyılmış kekik serpin...


     
      Tandırınız kemiğinden kendiliğinden ayrılacaktır...
       Hepinize afiyet olsun...
       Sevgiyle..


      Sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde,ayrıca NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımız da videosu
      bulunmaktadır..İyi seyirler diler,ABONE OLarak bize destek olabilirsiniz..Teşekkürler...


0 yorum: