CHEESCAKE,

NEWYORK CHEESCAKE NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Şubat 24, 2019 Neşem Çelik 0 Yorumlar

 
                                        NEW YORK CHEESCAKE
    Merhabalar,
 Uzun süredir yazmak istediğim bir tarifle geldim bu sefer...
 Resimde de gördüğünüz gibi vazgeçilmez tatlılardan,hafif ve lezzetli ''CHEESCAKE''in tarihinin
 4 bin yıllık bir geçmişi olduğunu biliyor muydunuz ?
    Tatmayanınız yada evde denemeyeniniz yok denecek kadar azdır sanırım.
 Bazen fırınlanmış,bazen de fırınlanmadan yapılan bir tarifi uygularız.Ana vatanı NewYork olarak
 bilinir.Fakat hikayesi çok eski ve uzun senelere dayanır.Aslında Yunanistanın Samos Adasından
 çıkmıştır.Ve yukarıda da belirttiğim gibi 4 bin sene önce bile yenildiği kanıtlanmıştır.
    İlk cheescake tarifi 236 yılında yapılmıştır.Niye böyle hem tatlı hem tuzlu üstelik peynirli bir
 tatlı yapıldığına gelirsek de ,Yunanlılar cheescake'i bir enerji kaynağı olarak gördükleri için,spor_
 cularına olimpiyatlar da yedirmek için hazırlarlar.
     776 yılında sporculara ''cheescake''yedirildiği yazılmaktadır.Bir başka özelliği de Yunanlı gelinlerin düğün pastası olarak hazırlanmasıdır.
     Velhasılı her ne için pişirilmişse yada hazırlanmışsa günümüz de ,Dünyanın her yerine yayılan
ve reçeteler her ne olursa olsun,ister fırınlı olanı ister fırınsız hazırlananı çeşitli meyveler ve soslar
eşliğinde bir dilimde bir çok lezzet barındırdığından herkes tarafından çok sevilen bir pasta olarak
tabaklara gelmektedir.
     Bizim bugün ki tarifimize gelecek olursak da ''NEWYORK'da hazırlanan bir tarif...
Malzemesi kolay bulunan lezzeti müthiş denecek kadar damak çatlatan bir lezzet..
     Size tavsiyem güzel bir cheescake yemek istiyorsanız mutlaka bir gün önceden yaparak buzdolabında bir gece bekletmeniz...Her ne malzeme olursa olsun ,bekleme süresi bu pastanın lezzetini daha çok ön plana çıkarmaktadır...
     Haydi o zaman tarifine geçelim ve bu lezzeti hep birlikte mutfaklarımıza taşıyalım..
Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum...


  • MALZEMELER:
  • 22 cm lik kelepçeli kalıp içindir.
  • TABAN:
  • 120 gr (22 ad yuvarlak yulaflı bisküvi)
  • 60 gr eritilmiş tereyağ yada margarin
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve bir kaseye alın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağ ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt ile her tarafını kaplayın.
  • Bisküvi karışımını kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.
  • Buzdolabına kaldırın.
  • İÇ MALZEMELER:
  • 400 gr krem peynir
  • 120 gr toz şeker
  • 200 gr ekşi krema yoksa taze süzme yoğurt
  • 150 ml krema
  • 2 ad yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • YAPILIŞI:
  • Mikser kullanmayın ,yoğurt,krema ve peynirin sulanmasını istemeyiz.
  • Bir kase içine krem peynirini alın ve el çırpıcısı ile iyice çırpın.
  • Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Şeker tamamen eriyince sırayla önce ekşi kremayı yada süzme yoğurdu ekleyip çırpın.
  • Daha sonra kremayı ekleyip çırpın.
  • Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpın.
  • Nişastayı,limon suyunu,vanilyayı ekleyin ve homojen olacak şekilde karıştırın.
  • Pürüzsüz koyu kıvamda bir karışım olacaktır.
  • Buzdolabında bekleyen kalıbınızın etrafını iki kat folyo ile sarın ve peynirli karışımı kalıba boşaltın.
  • Kalıbı tezgaha vurarak eşit dağılımını sağlayın.
  • Fırını 180 derece de ısıtın.
  • Büyük bir tepsiye kalıbı yerleştirin.
  • Tepsinin içine kalıbın yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.
  • Önce 180 derece de 30 dakika ,sonra fırın ısısını 150 dereceye düşürerek 30 dakika pişirin.
  • Fırını kapatın ve 1 saat içinde bekletin.
  • Daha sonra en az 4-6 saat arası yada bir gece buzdolabına kaldırın.
  • ÜZERİ İÇİN SOS:
  • 200 gr çilek yada herhangi bir meyve
  • 40 gr şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • YAPILIŞI:
  • Çilekleri ayıklayın ve küçük bir tencereye alın.
  • Şeker ,su ve nişasta ile kaynatın.
  • Rondodan geçirerek sos haline getirin.
  • SERVİS:
  • Dinlenen ''cheescake'i buzdolabından çıkarın ve üzerine sosunu gezdirin.
  • Sos kendini çektikten sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
  • Üzerini çilek ve badem ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



                                 
                                        Bir tabakta bir çok lezzet..





0 yorum: