ANA YEMEKLER,

PERDELİ SEBZELİ ET NASIL YAPILIR ? TARİFİ NASILDIR ?

Şubat 02, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar





                                   PERDELİ SEBZELİ ET
 
         Merhabalar,
  Bir çoğumuz ''PERDE PİLAVI''olarak Siirt ilinin meşhur yemeğini biliriz.
  Ve hemen hepimiz bu yemeği pişirip yemişizdir.Görüntüsü ve lezzeti ile de sofralar da
   sevilerek tüketilir.
         Bugün ki tarifimiz ise yine hamurdan yapacağımız perdesi olacak fakat içine pilav
   yerine sebzelerle hazırlayacağımız et yerleştireceğiz.
         Dış hamurlu kısmı ekmek niyetine olacak,içindeki sebzeli etler ise tam bir ana yemek olarak
   servise sunabileceğiniz türden...
         Yemeğimizin bir kaç aşaması olsa da şık sunumu ve iştah açıcı lezzetli görüntüsü ile tam
   bir ana yemek olarak misafirlerinize sunabileceğiniz bir çeşit olacaktır.
         Öncelikle etini hazırlıyarak bir kenara alacağız ve hamuru hazırlanıp kase içinde etlerle
   buluşacak.
         YouTube kanalımız da videosu da bulunmaktadır.Ayrıca sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde
   de mevcuttur..
         Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum..


  • MALZEMELER:
  • 750 gr dana kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 ad kuru soğan
  • Tuz
  • 2 su bardağı su 
  • SEBZELER:
  • 1 paket arpacık soğan
  • 5 ad sivri biber
  • 3 ad patates
  • 1 ad kapya biber
  • 1 ad havuç
  • 1 ad domates
  • ARPACIK SOĞANLARI SOTELEMEK İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • PATATESLERİ KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • HAMURU İÇİN:
  • 2 ad yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
  • 1 kase iç badem
  • KASEYİ YAĞLAMAK İÇİN:
  • Tereyağ
  • YAPILIŞI :ET
  • Düdüklü tencereye zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırarak etleri ekleyin.
  • Etler kavrulmaya başlarken önce suyunu bırakacak daha sonra suyunu çekecektir.
  • Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın ve suyunu çekerek yağına kalan etlere ekleyerek 5 dakika birlikte kavurun.
  • Tuzunu ve suyunu vererek kapağını kapatın ve takribi 25 dakika pişirin.
  • Etleriniz pişerken arpacık soğanları ayıklayın bir kaseye alın.
  • Patatesleri küp doğrayarak kızartın.
  • Biberleri halka doğrayın.
  • Havucu ve domatesi küp doğrayın.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve arpacık soğanlarını tereyağ da soteleyin.
  • Etler 25 dakika piştikten sonra kapağını açın ve sebzeler ile sotelenmiş arpacık soğanları ekleyin.
  • 1/2 su bardağı daha su ekleyerek 15 dakika sebzelerle birlikte tekrar pişirin.
  • Pişen et ve sebzeleri soğuması için bir kaseye boşaltın.
  • Şimdi hamuru hazırlıyalım.
  • Bir kaseye yumurtaları,zeytinyağını ve yoğurdu alarak çırpın.
  • Un,tuz ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Unu kontrollü olarak ekleyin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin.
  • Derin yuvarlak bir cam kaseyi bolca tereyağ ile yağlayın.
  • Bademleri yağın üzerine yapışacak şekilde yerleştirin.
  • Buzdolabında biraz soğutun.
  • Hamurdan bir küçük beze ayırın ve diğer hamuru kase büyüklüğünde açın.
  • Bademli kaseye hamuru yerleştirin.
  • İçine soğuyan sebzeli etleri yerleştirin.
  • Ayırdığınız hamuru merdane ile açarak etin üzerini kapatın.
  • Hamurunuzun çok kalın olmamasına dikkat edin.
  • 180 derece de ısıstılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Cam kase kullanmanız halinde yemeğinizin alt kısmının pişme durumunu daha rahat görebilirsiniz.
  • Fırından çıkan yemeğinizi servis tabağına ters çevirin ve dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


                                                           AFİYET OLSUN...

0 comments: