Çikolata kaplamalı un helvası,

ÇİKOLATA KAPLAMALI UN HELVASI TARİFİ

Mart 26, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 

    Merhabalar,
 ''HELVALAR''Türk Mutfağının en önde gelen tatlıları..Hemen her çeşidi hepimizin evlerinde vazgeçilmez geleneksel tatlılarıdır.
  Helva denildiğinde acı günleri çağrıştırsa da aslında başarı ve kutlamalar için pişirilen ve eşe
dosta sevinçleri paylaşmak amacıyla dağıtılan tatlıdır.
   Evet acı günlerimizde de ruhlarına hediye ettiğimiz sevdiklerimiz içinde hemen kavurur evin içinde mis gibi kokusu ile eşe dosta dağıtırız.
   Sanırım ben helvaların ister un olsun ister irmik her türlüsünü sevdiğim için onlara yakışacağına
inandığım farklı malzemeler katarak pişirmeyi seviyorum.Ve damak tadıma güvendiğimden de
bu güzellikler ortaya çıkıyor.
    Bu lezzetli tatlıyı çay ikramı yada yemek üzeri ikramı olarak servis edebilirsiniz.Hele çikolata
sevenler eminim çok beğenecek...
    Youtube kanalıma da videosunu hazırladım,oradan da bakabilirsiniz.Ayrıca sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde de mevcuttur...
    Hepinize kolay gelsin...

  • MALZEMELER:
  • HELVA İÇİN:
  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ + 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik fındık (ikiye ayrılmış)
  • ŞERBET:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • ÇİKOLATA SOS:
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • ÜZERİNE:
  • Toz Antep Fıstığı
  • YAPILIŞI:
  • Tencerenize tereyağını alın ve eritin.
  • Unu ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Orta ateşte unu yakmadan uzun süre pembe renk alana kadar ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Fındıkları ve zeytinyağını ekleyerek unun gevşemesini sağlayın.
  • Bu arada unu kavururken bir kase içinde şerbeti için şeker ve oda sıcaklığında sütü pişirmeden karıştırın ve şekeri tamamen eritin.
  • Un kavrulunca ateşi kısık hale getirin ve yavaş yavaş ve hızlıca karıştırarak şerbeti verin.
  • Şerbetini iyice çekince ateşten indirin ve demlenerek tamamen soğumaya bırakın.
  • Şimdi çikolata sosunu hazırlayalım.
  • Ben mari usulü çikolatayı cam bir kasede eritin ve eriyen çikolataya kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Sos karıştırıp soğudukça daha yoğun hale gelecektir.
  • Koyu ama sıvı kıvamda olan sos hazırlayın.
  • Soğuyan helvayı bir tel üzerine dondurma kaşığı ile top top yerleştirin.
  • Yine soğuyan çikolata sos ile kaplayın.
  • Çikolata fazla soğumadan üzerlerine antep fıstığı serpin ve servis tabağına alın.
  • Bu nefis lezzeti mutlaka deneyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 yorum: