Börekler,

İKİZ BÖREK TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Nisan 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                               İKİZ BÖREK (Hazır yufka ile)


                  BÖREKLER,kimi peynirli kimi kıymalı yada ıspanaklı patatesli ,her birimiz farklı iç malzemesi ile damak zevkimize göre yemeyi tercih ederiz.
                  Bazen evimiz fertleri içinde farklı iç malzeme seçenler olur ve tepsi böreği yaparak yarısını peynirli yarısını başka bir iç harcı ile pişirmek zorunda kalırız ki bu da böreği keserken biraz zorluk çıkarır.
                 İşte bu yüzden ''ikiz börek ''hazırlamaya karar verdim,çünkü aynı sorun bizim evimizde de yaşanmakta...
                 Üstelik bu nefis çıtır çıtır börekleri hazır yufka ile pişireceğiz...Yufka alımınızı size en yakın yufkacıdan almanızı tavsiye ederim.Market yufkaları aynı tazelikte ve incelikte olmadığı için aynı lezzeti bulamazsınız..
                 Tarifimizin ''VİDEOLAR''bölümünde ve de Neşem Çelik YouTube Kanalında videosu bulunmaktadır.İzleyerek daha rahat hazırlıyabilirsiniz.
                 Bu arada sitemize ve YouTube kanalımıza ''ABONE OL'mayı unutmayın.Bugün ne pişirsem dediğiniz de sitemiz ve youtube kanalımız sizlere yardımcı olacaktır.
                İşte tarifimiz.....


  • MALZEMELER:
  • 3 adet yufka
  • İÇ HARCI:
  • Ispanak
  • 1 ad kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • az tuz
  • Beyaz peynir ,lor ve kaşar karışımı
  • (İç harcını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz)
  • SOS İÇİN:
  • 100 ml süt
  • 3 ad yumurta (1 nin sarısını üzeri için ayırın)
  • 100ml zeytinyağ
  • (büyük çay bardakları 100ml.dir)
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 yemek kaşığı yoğurt karışımı
  • YAPILIŞI:
  • Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 6 adet hale getirin.
  • İç harcı için malzemeleri hazırlayın ve ayrı tabaklara yerleştirin.
  • Sosu için bir kase içinde malzemeleri karıştırın.
  • Şimdi şekil vermeye başlayalım.
  • Yarım ay şeklindeki yufkayı mutfak masanıza serin.
  • Üzerine sos gezdirin ve alt düz kısmı 2 parmak içe katlayın.
  • Katlanan kısmın yarısına kadar ıspanak diğer yarısına peyniri yerleştirin.
  • Önce yanlarını kapatın ve rulo kıvırın.
  • Bir ucunu sağdan diğer ucunu soldan gül şeklinde kıvırarak ortada birleştirin.
  • Yani böreklerinizin bir kısmı peynirli bir kısmı ıspanaklı olacaktır.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve böreklerinizi yerleştirin.
  • Yumurta sarısı,zeytinyağ ve yoğurdu karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
  • Ispanaklı olan kısmına çörek otu,peynirli olan kısma susam serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.
  • Evdekilerin damak zevkine göre ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



0 yorum: