ANA YEMEKLER,

TAVUK KÖFTESİ NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Nisan 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                           TAVUK KÖFTESİ
 
   Tavuk yemekleri çok sık mutfaklarımız da pişirdiğimiz yemeklerdir.
Üstelik bir çok da tarifi bulunan ''tavuk yemek çeşitleri''çoğu günlerde imdadımıza yetişir.
Hemen hepimizin deep frezin de bulunan bir parça ya but yada tavuk göğüs eti bulunur.
Her ne kadar çocukluğumuzda ki gibi lezzetli tavukları bazen bulamazsakta sevdiğimiz bu besini
bugün köfte olarak hazırlıyalım.
    İçine koyacağımız bir parça kaşar peyniri de lezzetine lezzet katacaktır.Yanında domates ve biber .
yada küçük bir kaşık pilav eşliğinde güzel bir akşam yemeği hazırlıyabilirsiniz.
   Tarifimizin videosu da bulunmaktadır.İster sitemizin''VİDEOLAR''bölümünden ,isterseniz Neşem Çelik YouTube Kanalımızdan izleyebilirsiniz.Bu arada ''ABONE OL'mayı da unutmayın.
    İşte tarifimiz.....


  • MALZEMELER:
  • 500 gr tavuk kıyması (Tavuk göğüs ve but etini evinizin robotunda kıyma haline getirebilirsiniz)
  • 1 ad kuru soğan rendesi (soğanın suyunu tamamen süzün)
  • 1 ad yumurta
  • 2 kahve fincanı mısır unu yada galeta unu (ölçülü ekleyin)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon
  • ARALARINA:
  • Kaşar peyniri (dikdörtgen kesilmiş)
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • BULAMAK İÇİN:
  • 2 ad yumurta beyazı
  • Galeta unu
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk kıymasını,kuru soğanı,yumurtayı, tuz ve baharatları,mısır ununu üzerine karbonat ve limon suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.
  • 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Takribi 14 adet yuvarlayın.
  • Avuç içinizde bastırarak biraz açın ve ortasına kaşar peyniri koyarak tekrar uzun rulo şeklinde yuvarlayın.
  • Hepsini hazırladıktan sonra önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 yorum: