ANA YEMEKLER,

ZEYTİNYAĞLI PIRASA NASIL PİŞİRİLİR ? TARİFİ NEDİR ?

Mayıs 12, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 
                                          ZEYTİNYAĞLI PIRASA

      PIRASA'da kemik sağlığı ve kan akışının düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan K vitamini
 bol miktarda bulunmaktadır.
      Ayrıca düşük kalorisi ile diyet yemeklerinin vazgeçilmezidir.
 Yılın her mevsimin de yetişebilen ''ALLİUM''familyasına ait üstelik uygun fiyatta satışı yapılan bir
 bitkidir.Tüketim grafiği çok yüksek ve Dünya da en önemli besinler arasındadır.
      Antioksidan özelliği sayesinde kansere ve kronik rahatsızlıklara karşı koruyucudur.
 Özellikle prostat ve kolon kanserin de fayda sağlar.
      Kolestrol düşürür.
      İçerdiği K vitamini sayesinde kemik sağlığını korur.
      Kan dolaşımını düzenler.
      Bol miktarda OMEGA-3 içermektedir.Bu sayede kolestrol,kalp-damar rahatsızlıkları ve tansiyon
 sorunları dışında depresyon gibi rahatsızlıklara karşı yardımcı olur.
      PIRASA,bunun gibi daha bir çok faydaları ile mutfaklarımız da çok sık tüketmemiz gereken
 sebzelerden biridir.
      Zeytinyağlısı,kıymalısı,kiş'i,böreği ile bir çok çeşit yemeği hazırlıyabileceğimiz ''PIRASA'' ,
 kimimiz tarafından sevilmese de faydalarını okuduktan sonra sanırım çocuklarımız için özellikle
 daha sık pişirmemiz gerektiğini anlıyoruz.
      Bugün ki tarifimiz Pırasa'nın en çok tüketilen yemeği olan ZEYTİNYAĞLISIDIR.
  Haydi gelin özellikle hiç pişirmedim diyenler,bugün birlikte pişirelim.Bu tarifle pırasayı sevmem
 diyenler bile severek tüketmeye başlayacaklardır.
       Hepinize kolay gelsin...
 Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalımız da videosu da bulunmaktadır.


  • MALZEMELER:
  • 4ad pırasa
  • 1ad büyük havuç
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 çay bardağı (80ml)zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle pırasaları ayıklayalım ve güzelce yıkayıp 2 parmak eninde verev şekilde keselim.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile birlikte düdüklü tencere de kavurmaya başlayın.
  • Havucu verev doğrayın ve kavrulan soğanlara ekleyerek 2-3 dakika birlikte kavurun.
  • Hazırladığınız pırasaları ekleyin.
  • Tuzu,şekeri,pirinci ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu verin ve kapağını kapatın.
  • Düdüklü tencerenizin düdüğünü kapattıktan sonra kısık ateşte 15 dakika (takribi)pişirin.
  • Yemeğiniz ılınınca servis tabağınıza boşaltın ve limon dilimleri ile süsleyin.
  • Zeytinyağlı pırasaya en çok yakışan limon suyudur,servis yaparken masanıza limon dilimleri ile ikram etmeyi unutmayın.
  • Yemeğinizi soğutun.
  • Hepinize afiyet olsun. 
  • Sevgiyle...

0 yorum: