ANA YEMEKLER,
Merhabalar,
Yaz aylarının en çok çeşidi ile mutfaklarımıza sıkça konuk ettiğimiz ''patlıcan''ı bu sefer pizza
lezzeti ile hazırlamaya ne dersiniz ?
Hafif ve lezzetli bu atıştırmalık misafir davetleriniz de ara sıcak olarak da ikram edilebilir.
PATLICAN zengin bir besin kaynağıdır.C,K,B6 vitaminleri ile tiamin,niosin,magnezyum,fosfor
bakır,diyet lifi,folik asit,potasyum ve manganez içerir.
Ayrıca hiç kolestrol yada doymuş yağ içermez.Güçlü kemik oluşturma,osteopozu önleme,
anemi semptomlarını azaltma gibi bir çok faydasını da sıralayabiliriz.
Lif kaynağı olduğu için mide - bağırsak sağlığı ve düzenli bağırsak hareketleri için gereklidir.
LDL denilen (kötü huylu kolastrol) ortadan kaldırır.
Halk arasında ''PATLICAN ''ın her ne kadar faydası yok denildiği söylense de yukarı da yazdığım ve daha bir çok faydaları bulunmaktadır.
Zararına gelirsek eğer çiğ olarak kullanıldığın da nikotin üretmektedir.Zaten hiç birimiz de
patlıcanı çiğ olarak tüketmemekteyiz.
Şimdi gelelim bu lezzetli ara sıcağımıza,yaz aylarında ister kemer ister bostan patlıcan olsun
bir çok yemeğini pişirdiğimiz bu sebzeyi bu sefer Bostan Patlıcan ile yapacağız.
Tam mevsimin de tükettiğimiz zaman da içinde ki çekirdeği az ,dış yüzeyi parlak olanını seçmenizi öneririm.Seçerken çok fazla sert olmamasına dikkat edin.Çok sert patlıcanların içleri
fazlaca çekirdekli olabiliyor.
Haydi buyrun tarifimize::
PATLICAN PİZZA NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?
Merhabalar,
Yaz aylarının en çok çeşidi ile mutfaklarımıza sıkça konuk ettiğimiz ''patlıcan''ı bu sefer pizza
lezzeti ile hazırlamaya ne dersiniz ?
Hafif ve lezzetli bu atıştırmalık misafir davetleriniz de ara sıcak olarak da ikram edilebilir.
PATLICAN zengin bir besin kaynağıdır.C,K,B6 vitaminleri ile tiamin,niosin,magnezyum,fosfor
bakır,diyet lifi,folik asit,potasyum ve manganez içerir.
Ayrıca hiç kolestrol yada doymuş yağ içermez.Güçlü kemik oluşturma,osteopozu önleme,
anemi semptomlarını azaltma gibi bir çok faydasını da sıralayabiliriz.
Lif kaynağı olduğu için mide - bağırsak sağlığı ve düzenli bağırsak hareketleri için gereklidir.
LDL denilen (kötü huylu kolastrol) ortadan kaldırır.
Halk arasında ''PATLICAN ''ın her ne kadar faydası yok denildiği söylense de yukarı da yazdığım ve daha bir çok faydaları bulunmaktadır.
Zararına gelirsek eğer çiğ olarak kullanıldığın da nikotin üretmektedir.Zaten hiç birimiz de
patlıcanı çiğ olarak tüketmemekteyiz.
Şimdi gelelim bu lezzetli ara sıcağımıza,yaz aylarında ister kemer ister bostan patlıcan olsun
bir çok yemeğini pişirdiğimiz bu sebzeyi bu sefer Bostan Patlıcan ile yapacağız.
Tam mevsimin de tükettiğimiz zaman da içinde ki çekirdeği az ,dış yüzeyi parlak olanını seçmenizi öneririm.Seçerken çok fazla sert olmamasına dikkat edin.Çok sert patlıcanların içleri
fazlaca çekirdekli olabiliyor.
Haydi buyrun tarifimize::
- MALZEMELER:
- 1 ad büyük bostan patlıcan
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- tuz
- karabiber
- YAPILIŞI:
- Patlıcanın sadece sap kısmını kesin ve bir parmak kalınlığında halka doğrayın.
- Bol tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Tekrar soğuk su ile yıkayın ve kurulayın.
- Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürün.
- tuz ve karabiber serpin.
- Döküm tavanızı kızdırın ve patlıcanları köz kıvamında tava da yumuşatın.
- 5 dakika arkalı önlü çevirmeniz yeterli olacaktır.
- Bir tepsiye dizin.
- Üzerlerine önce domates püresi daha sonra kaşar peyniri ile küçük doğranmış sucukları yerleştirin.
- 190 derece de ısıtılmış fırında 5-8 dakika arası pişirin.
- Üzerlerinin kızarması yeterli olacaktır.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
Farklı özgün bir tarif,elinize sağlık
YanıtlaSil