ANA YEMEKLER,

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?TARİFİ VE ÖLÇÜLERİ NEDİR ?

Temmuz 07, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                              ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

      ÇİĞ KÖFTE denilince Güneydoğu Anadolu Bölgemiz gelir aklımıza..Her yörenin kendine has
 lezzeti ve olmazsa olmaz bol acısıyla o bölge insanının neredeyse yediden yetmişe günlük atıştırmalık gibi tükettiği bir yemeğidir.
    Ülkemizin hemen her bölgesinde de açılan bir çok dükkanlarda lavaş arası etsiz çiğ köfte satışı
bir hayli revaçta..Her ne kadar hijyen ve lezzette ne olduğu bilinmese de bu işi özenle yapanlar da yok değil.
     Sokak lezzetleri denildiğin de ilk sıralar da yer alan ''etsiz çiğ köfte''hem ucuz olması hemde doyurucu olması ile bir çok kişi tarafından tercih edilmekte..
     Acıyı çok sevenler için tercih edilen ''ÇİĞ KÖFTE'',GüneyDoğu Anadolu Bölgemiz de genellikle
evler de yapılmakta ve özel günlerin vazgeçilmez yiyecekleri arasında..
    Şimdi biz bu yiyeceği gelin evimizin mutfağında acısını istediğimiz ölçüde ve hijyenik bir şekilde
hazırlıyalım.
     Ben çiğ köfteyi yemek olarak görmediğim için ''ara sıcaklar''kategorisinde misafirlerinize ikram
etmenizi öneririm.Tercih sizlerin...
     Sizlere vereceğim tarifle eğer profesyonel bir mikseriniz de varsa ,çok kısa sürede yumuşacık ve çok lezzetli bir çiğ köfte yapabilirsiniz.

  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 ad büyük kuru soğan rendesi (suyu süzülmüş)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 dolu yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 dolu tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber (acı ölçünüze bağlı olarak ayarlayın)
  • YANINA:
  • Limon
  • Yeşil salata
  • Domates dilimleri
  • Salatalık dilimleri
  • Maydanoz
  • YAPILIŞI:
  • Bütün malzemelerinizi bir kenara hazırlayın.
  • Mikser kabınıza bulguru alın ve kuru soğan rendesinin suyunu süzerek ekleyin.(soğan suyu acımsı bir tat bırakıyor onun için içine katmak istemiyoruz)
  • Mikserinizi orta hızda çalıştırmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş bulgurun yumuşamaya başladığını kontrol ettiğiniz de domates rendesini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • 10 ar dakika ara ile diğer malzemeleri de birer birer ekleyin.
  • Bulgur diğer malzemelerle özleşip tamamen yumuşak hale gelince köfteyi bir tepsiye alın.
  • Maydanozunu çok ince doğrayarak ilave edin ve elinizle yoğurun.
  • Tepsinin ortasına köfteyi toplayın ve strech ile kapatarak bir saat dinlendirin.
  • Servis tabağına yeşil salatayı yerleştirin.
  • Köfteleri ceviz büyüklüğünde alarak elinizin içinde parmak şekli olacak şekilde sıkarak salatanın üzerine yerleştirin.
  • Limon dilimleri,maydanoz ve domates ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle,bereketli sofralar da...



                         Sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalımıza ''ABONE OL'arak yeni tariflerden
                                                   haberdar olabilirsiniz.ÜCRETSİZDİR.

0 yorum: