ANA YEMEKLER,

FIRIN TORBASINDA HİNDİ PİRZOLA TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

Temmuz 06, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


       FIRIN TORBASINDA HİNDİ PİRZOLA

   Merhabalar,
Hindi ve tavuk etleri kimi zaman mutfaklarımız da bizlere pratik yemekler çıkarmakta yardımcı olur.
Severek tükettiğimiz bu yemekler zaman açısından da bize kolaylık sağlar.
Her ne kadar halka arasında hindi eti sert olur diye bir söz dolansa da pişirme tekniğini iyi ayarladığınız da çok lezzetli ve tabiri caizse pamuk gibi bir yemek sofralarına yerleşir.
Haftalık yada aylık mutfak alışverişleriniz de sizler de bir paket yavuk yada hindi etini deepfreze
atıyorsanız,yoğun iş temposu içerisinde,eve geldiğiniz de  hazırlayabileceğiniz ,yanında bir salata
yada çok istiyorsanız pirinç yada bulgur pilavı ile nefis bir akşam yemeği lezzete dönüşür.
Bu sefer ki tarifimiz işimizi daha da kolay hale getirecek fırın torbaları ile pişecek,hem etraf dağılmayacak hemde yemeği fırına attığınız da salatanızı hazırlayarak sofranızı kuracaksınız.
Haydi hep birlikte pişirelim.Hepinize şimdiden klay gelsin.Ayrıca yemek tarifimizin ''video''su bulunmaktadır.İster sitemizden isterseniz Neşem Çelik youtube kanalına bakabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=fI0uwW9vig4&t=61s link'i tıklayınız.


  • MALZEMELER:
  • 8 dilim hindi pirzola
  • SOS:
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Karabiber
  • Susam
  • Pul biber
  • YAPILIŞI:
  • Sos malzemelerini bir kase içerisinde karıştırın.
  • Hindi pirzolalarını sosa bulayın ve sos içerisinde 1 saat bekletin.(geceden hazırlıyarak buzlukta bekletebilirsiniz)
  • Büyük boy fırın torbasının içine 1 tatlı kaşığı un serpin.
  • Sos'da bekleyen hindi pirzolalarını torbaya yerleştirin.
  • Torbanızı kapatın ve üzerinde bir iki delik açın (bıçak ucu ile)
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Yemeğiniz hazır,hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


0 yorum: