ANA YEMEKLER,

KUŞBAŞI ET'Lİ PATLICAN KEBAP TARİFİ

Temmuz 28, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                         KUŞBAŞI ET İLE PATLICAN KEBAP
 
    Yaz aylarının vazgeçilmez sebzesi ''PATLICAN''ile bir çok çeşit yemek yapmamız mümkün..
Üstelik de çiğ yenilmediği takdir de bir çok vitamini barındıran patlıcan ,sağlıklı beslenmemiz de
bizlere yardımcı bir sebzedir.
    Patlıcan,C vitamini,Kvitamini,B6 vitamini,niasin,magnezyum,fosfor,bakır,diyet lifi,folik asit,potasyum ve manganez içermektedir.
    Ayrıca patlıcan neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermez.
    Güçlü kemik oluşumuna ,osteopozu önleme ve anemi semptomlarını azaltma gibi de birçok faydasını sıralayabiliriz.
    Birçok çeşit yemeği bulunan ''patlıcan''ın bugün sizlere misafir sofralarına yakışır bol ve bereketli
olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tarifini yazacağım.Yanında pişireceğiniz pirinç pilavı ve yeşil salata ile nefis bir akşam yemeği olarak ikram edebilirsiniz.
   Hepinize kolaylıklar diliyorum.Yemeğimizin ''VİDEO''su da bulunmaktadır.

  • MALZEMELER:
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 6 ad büyük kemer patlıcan
  • 10 ad sivri biber
  • 2 ad kuru soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı su
  • ÜZERİNE:
  • 3 ad büyük domates (kabuğu soyulmuş ve yarım ay doğranmış)
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşe oturtun.
  • Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu çekene kadar kavurun ve bu arada kuru soğanları küçük doğrayarak hazırlayın.
  • Suyunu çeken etlere soğanları ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kavurun.
  • Sarımsakları halka keserek ekleyin.
  • Tuzunu,karabiberini ve suyunu vererek 30 dakika pişirin.
  • Etleriniz pişerken patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  • Bir parmak kalınlığında verev olarak dilimleyin.
  • Döküm tavanızı zeytinyağ ile yağlayın ve patlıcanları biraz tuz ialvesi ile tavada arkalı önlü çevirin.(tavanın izi çıkacak kadar)
  • Aynı şekilde biberleri de çevirin ve ayrı tabaklara yerleştirin.
  • pişen etlerinizi suyundan ayırarak bir tabağa alın.
  • Dikdörtgen borcamınıza bir kat patlıcan ve biber bir kat et olarak yerleştirin.
  • Yarım ay doğradığınız domatesleri en üste yerleştirin.
  • Etinizin ayırdığınız suyuna 1 su bardağı su ekleyerek karıştırın ve yemeğinizin yanlarından vererek ekleyin.
  • Borcamın üzerini önce yağlı kağıt ile sonra folyo ile sıkıca kapatın.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Not:Sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalımıza ''ABONE OL''un yeni tariflerden haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.

             

0 yorum: