ANA YEMEKLER,

SAÇ TAVA NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Temmuz 28, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                                               SAÇ TAVA

                  Merhabalar,
   Türk Mutfağı denildiğin de hemen her bölgemiz de severek tüketilen,pratik oluşu ile özellikle
    yaz aylarında ve hatta piknikler de yakılan ateşin üzerine koyduğumuz bir saç içinde ,kuzu eti_
    nin daha çabuk pişmesi neticesi tercih ettiğimiz ve ortaya geldiğinde büyük küçük herkesin bir
    parça taze koparılmış ekmeği bandırdığımız bir yemek denildiğin de sanırım hepinizin aklına
    ''SAÇ TAVA ''gelir...
         Bir çoğumuz doğup büyüdüğü yada büyüklerinden gördüğü tarif ile mutlaka pişirmiştir.
    Biz yine de aklınızın bir köşesinde bulunması açısından yada hiç pişirmemiş gençlerimiz için
    bu tarifi yazalım,belki farklı bir püf noktası bulursunuz.
        Tarifimizin ''video''su da bulunmaktadır.Sitemiz de yada YouTube Neşem Çelik olarak baktığınız da bulabilirsiniz.Hepinize kolaylıklar diliyorum.


  • MALZEMELER:
  • 500 gr dana yada kuzu kuşbaşı (kuzu eti yemiyenler için dana eti ile de pişirebilirsiniz)
  • 2 ad kuru soğan
  • 4 ad çarliston biber
  • 1 ad kapya biber
  • 4 ad domates
  • 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle kuru soğanı yemeklik doğrayın bir kenara alın.
  • Biberlerin çekirdek kısımlarını ayıklayın ve halka doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak küpler halinde kesin.
  • Sarımsakları da halka kesin ve hepsini ayrı ayrı tabaklara yerleştirin.
  • Saç'ınızı ateşe oturtun ve zeytinyağını ekleyerek kızdırın.
  • Küçük kuşbaşı doğranmış etinizi ilave ederek yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  • Yüksek ateş etin suyunu içinde muhafaza edeceği için etiniz pamuk gibi yumuşacık pişecektir.
  • Et suyunu önce bırakarak sonra suyunu çekerek yağına kalacaktır.
  • Bu aşama da doğradığınız soğanları ekleyerek 5 dakika da soğanlarla birlkta kavurun.
  • Biberleri ekleyin ve kavurun.
  • Domatesleri,sarımsakları ve domates püresini ilave ederek 10 dakika birlikte kavurun bu arada ateşinizi orta ısıya alabilirsiniz.
  • Tuz,kırmızı biber ve suyunu verin ateşi kısın ve üzerini bir kapak ile kapatarak pişmeye bırakın.
  • Eğer biraz sulu seviyorsanız pişme süresini kendinize göre ayarlayın.
  • Takribi 30 dakika sonra yumuşacık biraz acılı (eğer acı seviyorsanız kurutulmuş acı biber ekleyebilirsiniz)ekmeğinizi bandırmaya hazır ''SAÇ TAVA''nız yenmeye hazır olacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: