Dereotlu kaşar peynirli zeytinli poğaça,

DEREOTLU KAŞAR PEYNİRLİ VE ZEYTİNLİ POĞAÇA TARİFİ

Ekim 13, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


            DEREOT'LU KAŞAR PEYNİRLİ VE ZEYTİNLİ POĞAÇA

   POĞAÇALAR,Çay saatlerinin neredeyse en sık hazırlanan ikramlıklarıdır.Çay demlenirken bile hemen bir kaseye un ,yağ,süt yada yoğurt ,yumurta gibi malzemelerle el çabukluğu hazırlar ve fırınlarız.Bazen ev de olan malzemelerle ,bazen eskilerden kalan tariflerle bazen de haydi değişik bir tarif denemek istiyorum diyerek internet ortamından seçerek yeni bir ikram hazırlarız.
    Hamur işlerin de bol yoğurtlu yiyecekler ister fırın da ister yağda kızartma da yumuşacık lezzetli tatlar çıkmasında çok etkilidir.,
    Bugün ki tarifimiz de yoğurdumuz bol olduğu için haliyle un miktarı da biraz fazla olacaktır.
İki tepsi olarak hazırladığımız poğaçalarımızın bir tepsisi kaşar peynirli ,bir tepsisi zeytinli olarak hazırlandı.Eğer kalabalık bir aile iseniz yada misafir ağırlıyacaksanız ölçüler tam da size göre..
     Gelin bu lezzetli poğaçaları hep birlikte pişirelim...

  • MALZEMELER:
  • 400 gr yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 ad yumurta beyazı
  • 1 çorba kasesi ince doğranmış dereotu
  • 2 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 8 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)
  • ARASINA:
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Doğranmış zeytin
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı + az zeytinyağ
  • Çörek otu
  • FIRIN ISISI:
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika...
  • NOT:Fırın ısılarını kullandığınız fırının özelliklerine göre seçiniz.
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kasenize yoğurdu alın.
  • Zeytinyağ,yumurta beyazı ekleyerek karıştırın.
  • Dereotunu ekleyin.
  • Un,kabartma tozları ve tuz ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamur kasenizin üzerini strech ile kapatın ve dinlendirin.
  • Elinizi zeytinyağ ile ıslatarak hamurdan parçalar koparın,yuvarlayın ve avuç içiniz de yuvarlak açarak içine kaşar peyniri yerleştirdikten sonra kapatın.
  • Hamurun yarısını kaşar peynirli olarak,yarısını zeytinli olarak hazırlayın.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Poğaçaları dizin ve zeytinyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin.
  • Fırınınız ısınana kadar bekletin.
  • Isıtılmış fırında pişirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • sevgiyle....
  • Neşem Çelik YouTube Kanalımız da VİDEO'su bulunmaktadır.




                  Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz...

0 comments: