ANA YEMEKLER,

HİNDİ BİFTEK IZGARA NASIL HAZIRLANIR ?

Ekim 20, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                    HİNDİ BİFTEK IZGARA
 
    Merhabalar,
 Tavuk ve Hindi yemekleri mutfaklarımız da sanki zamansızlığımızın cankurtaranı gibidir.
 Eğer deepfreeziniz de bir kaç parça hindi yada tavuğunuz varsa ,kısa sürede pişirip sofra da
 yerini alabilir.
    Bu sıralar tavuktan daha ziyade hindi etine rağbet etmekteyiz,aslında yılın sadece bir günü(yılbaşı)
 yediğimiz hindi eti yavaş yavaş hayatımıza girmiş bulunmakta..
    Dilden dile ''eti sert olur''rivayetinin arkasına sığınmışız sanırım.Aslında güzel pişirildiğinde kuzu
 eti kıvamında bir yemek olarak sofralarımıza gelmektedir.
     Faydalarına gelince de sanırım büyük küçük herkesin daha sık tüketmesi gerektiğine iananıyoruz.
 Mutfak bütçenizi de zorlamadan rahatlıkla alabileceğiniz ücrette olaması da bu işin cabası..
     Bugün sizlere çok seveceğinizi tahmin ettiğim bir tarif vereceğim.hazırlayacağız sosu ile ''lokum
 gibi''bir HİNDİ IZGARA yiyeceksiniz.
     Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 10 dilim Hindi Biftek (dilimler 4 parmak eninde ve boyunda,1 parmak kalınlığında) 
  • SOS:
  • 1 ad kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1/2 limon suyu
  • 6 dal maydanoz
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • YAPILIŞI:
  • Önce sosumuzu hazırlıyalım.
  • Soğanı ayıklatın ve dörde bölerek rondoya alın.
  • Sarımsaklarıda ekleyerek püre haline getirin.
  • Bunları bir kaseye alın.
  • Rondonuza bu sefer maydanozları ve sütü ekleyerek çırpın.
  • Bu karışımı da kaseye aktarın.
  • Zeytinyağ,tuz ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
  • Yeşil renk de bir sos oldu değil mi ?
  • Tamam oldu demektir.
  • Şimdi bu sosusn içine hindi bifteklerini tek tek batırın ve kasenizin kapağını kapatarak buzdolabına bırakın.
  • En az 1 saat bekletin ki sos ile hindiler tamamen birbirine nufüs etsin.
  • Eviniz de ızgaranız varsa ızgara da 3 er dakika her bir yanı ,ızgaram yok diyorsanız o zaman döküm tavanızı iyice kızdırın. Ve yine 3 er dakika her iki tarafını pişirin.
  • Fazla pişirdiğiniz de sert olacaktır.Lütfen pişirme süresini kısa tutun.
  • lokum gibi yumuşacık ve çok lezzetli ''HİNDİ BİFTEK''bir yeşil salata eşliğin de sofranız da yerini alsın.
  • hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


             NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımıza ''ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.
                                                        ÜCRETSİZDİR..

           Ziyaretiniz için teşekkür ederim...

0 comments: