ANA YEMEKLER,

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ NEDİR ?

Ekim 20, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                  KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ

         Merhabalar,
 Köfte de bezelye de çocukların en sevdiği yemekler arasında yerini alır.Hele yanında tereyağlı bir
 pirinç pilavı da varsa değmeyin çocukların keyfine..
     Bu sevilen ikiliyi gelin birlikte pişirelim ve yanına yine tereyağlı güzel bir pirinç pilavı ile servis
 edelim..
      Yaz aylarından deep freez'inize bezelye koyduysanız eğer,bu hafta ki yemek menünüze bu yemeği
 alabilirsiniz.
      Buyrun sizler için tarifimiz...


  • MALZEMELER:
  • 350 gr dana kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek ufağı
  • 1 ad yumurta beyazı
  • 6-7 dal ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 kg bezelye
  • 3 ad büyük domatesin rendesi
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • az tuz
  • 500ml su
  • ÜZERİNE:
  • Dereotu
  • YAPILIŞI:
  • Köfteyi hazırlamakla başlayalım.
  • Bir kaseye kıymayı alın.
  • Üzerine dövülmüş sarımsakları,ekmek ufağını,yumurta beyazını,maydanozu,tuz ve baharatlarını ekleyerek yoğurun.
  • Özleşene kadar güzelce yoğurun.
  • Avuç içlerinizi ıslatarak misket büyüklüğün de köfteler yuvarlayın.
  • Bir geniş tencereye zeytinyağını alın.
  • Domates rendesi ve salçayı ekleyerek orta ateşte kavurun.
  • Az tuz ve suyunu vererek kapağını kapatın .
  • Salçalı su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin 5 dakika pişirin.
  • Hafif pişen köftelerin üzerine bezelyeyi ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Servis tabağına aldığınız zaman ince doğranmış dereotu serperek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

    
                                   

0 yorum: