Haşhaşlı Nar jöleli magnolia,

HAŞHAŞ'LI NAR JÖLELİ MAGNOLİA TARİFİ nedir ? MAGNOLİA'yı BİR DE BÖYLE DENEYİN

Şubat 23, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


           Merhabalar sevgili dostlar,
  Günümüz de özellikle de yemek yarışmalarında çok sık rastladığımız ''MAGNOLİA'',gerçek
  tarifinle ortaya çıkmamakla birlikte tartışması almış başını gidiyor.
  New York da ortaya çıkan,hafif ,akışkan,meyve ile tatlıyı hafifleten dokusuyla ve yemek sonrası,
  eğer yemeği de ağır yediysek sütlü tatlı tercihinizi magnolia'dan yana kullanacaksanız ,belki de
  bir tartışma daha çıkaracak tarifi ile benim yaptığımı deneyin.
         Görüntüsünün nefaseti,lezzetinin fevkaladesi ile önce gözlere sonra da mideye hitap edeceksiniz.
         Ben bisküvi yerine haşhaş tercih ettim,çünkü sütlü tatlıların içinde yoğun bisküviyi sevmiyorum
  Meyvelere gelince de ,sıcak tatlının içinde biraz formu değiştiği için meyveyi jöle olarak kullan-
  mak istedim.
         Ayrıca 3 ayrı kat olması ,üç ayrı lezzet olarak geri dönüyor ve acaba hangisi daha lezzeti bir
  kaşık daha derken bir bakıyorsunuz bardak bitmiş...
         Dünyanın bir çok yerinde öyle yada böyle çok beğenilerek tüketilen ''MAGNOLİA'',bir de
  bu tarifle çıksın ortaya diyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum.
         Haydi buyrun o zaman...
   


  • MALZEMELER:
  • 1lt süt
  • 150 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 200ml krema
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 50 gr bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • NAR JÖLESİ:
  • 3 su bardağı nar suyu
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 7 yemek kaşığı nar taneleri
  • ÜZERİNE:
  • Nar
  • Toz antep fıstığı
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye süt,yumurta sarısı,şeker,pirinç unu,un ve vanilyayı alarak el çırpıcısı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Daha sonra orta ateşe alın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Kısa sürede koyu kıvam alacaktır.
  • Ateşten indirin ve iki eşit büyüklükte kaselere ayırın.
  • Her birine 1 er tatlı kaşığı tereyağ ekleyin karıştırın.
  • Birine çikolatayı diğerine haşhaşı ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Bu işlemleri yaparken tatlınız ılık hale gelecektir.
  • Cup'larınıza yada kaselerinize önce çikolatalı karışımı kasenizin 3/1 kadar doldurun.
  • Biraz soğumasını bekleyin ve üzerine yine aynı ölçü de haşhaşlı olanı paylaştırın ve buzdolabına kaldırın.
  • Bu arada jöleyi hazırlayın.
  • Küçük bir tencereye nar suyunu alın ve nişastayı ekleyerek çırpın.
  • Orta ateşte karıştırarak koyu kıvam da pişirin.
  • Ateşten indirin ve başka bir kaseye boşaltın ki ılık hale gelsin.
  • Nar'larını ekleyin ve karıştırın.
  • Buzdolabında soğuyan cup'ları çıkarın ve nar jölesini eşit olarak paylaştırın.
  • Tekrar buzdolabına kaldırın ve soğutun.
  • Servis yapacağınız zaman nar taneleri ve antep fıstık ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Not: Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalın da ve şu an bulunduğunuz sitemiz de VİDEO''su bulunmaktadır.
  • YouTube Kanalımıza ''ABONE OL'un,yeni tariflerden haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.







                                        Ziyaretiniz için teşekkür ederim...

0 yorum: