ANA YEMEKLER,

SOSLU TAVUK FLETO NASIL PİŞİRİLİR ? TARİFİ VE MALZEMELERİ NELERDİR ?

Şubat 16, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                   


                                    SOSLU TAVUK FLETO

    Merhabalar,
 Tavuk yemekleri içinde en kolay ve lezzetli olanı,soslar içinde hazırlanan ve tavada kısa sürede
  pişirilendir.
     Akşam yemekleri içinde hafif bir şeyler yemek isteyenlerin ise ilk tercihleri arasındadır.
 Günümüz de çalışan annelerin çokluğu nedeniyle,işten eve gelip mutfağa koşan hanımlarımız
 için yani zamanla yarışan hanımlarımız için pratik ve çabuk sofraya gelebilecek tarifler vermeye
 çalışacağım.Hatta 15 dakika da sofra da sloganı ile 450 adet tarifi de bizzat saat tutarak hazırladım.
     Bugün yazacağım bu tarif de umarım işinize yarar ve denersiniz.Haydi başlayabiliriz.


  • MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk göğüs (biftek gibi ince fleto kesilecek )
  • Takribi 8 dilim 
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası yada püresi
  • Tuz
  • 1 er çay kaşığı olarak kırmızıbiber + kekik + nane + kimyon
  • YAPILIŞI:
  • Tavuklarınızı fleto dilimler halinde hazırlayın yahut kasabınıza rica edin.
  • Bir kaseye zeytinyağ,limon suyu,biber salçası,soya sous,tuz ve baharatları alarak karıştırın.
  • Tavuk dilimlerini sosa batırın ve üst üste yerleştirin.
  • Sosun içinde 1 saat buzdolabına bırakarak bekletin.
  • Siz bu arada pilavınızı yada biber domates közleyebilirsiniz.
  • Bekleme süresi dolduğuna göre,sofraya oturmaya 10 dakika kala,teflon yada döküm tavanızı kızdırın ve tavuklarınızı arkalı önlü sadece 3 er dakika bir yüzü olacak şekilde pişirin.
  • Çok uzun süre pişen tavuk eti tekrar sertleşecektir.
  • Onun için tavuk etinizi kısa süre tava da tutunuz.
  • Servis tabağına alarak ,közlenmiş biber ve domateslerle süsleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle....



                                                   



0 comments: