hamur işi,

MISIR UNLU POĞAÇA TARİFİ NEDİR ? ÖLÇÜLERİ NELERDİR ?

Nisan 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                              MISIRUNLU POĞAÇA

    Merhabalar,
Çay saatlerinin vazgeçilmez ikramlarıdır POĞAÇALAR,
Peynirlisi,patateslisi,kıymalısı,zeytinlisi,kaşar peynirlisi ve hatta mercimekli olanı bile yapılmakta..
Arzuya yada mutfağımız da bulunan malzemelere bağlı olarak içine koyacağımız malzeme değişebiliyor.Buğdağ unu ile genellikle tercih etsek de bazen bir değişiklik yapmak isteriz.
Kimi zaman pastane usulü yumuşak kimi zaman ağızda dağılan kıyır kıyır...
      Bizim bugün ki tarifimiz de kıyır kıyır bir poğaça var.Buğday ununa bir miktar da mısır unu ekleyerek kıyır kıyır bir hale gelmesini sağladık.İçine de (mısır unu kullandığımız için )Trabzonun meşhur peyniri KOLOT Peynirini tercih ettik.Kolot peyniri içinde yumuşak ve sünen bir lezzet oluşturdu.Biz lezzetini çok beğendik,umarım sizler de beğenirsiniz.
      Haydi beraber hazırlıyalım..

  • MALZEMELER:
  • 26 ad poğaça içindir.
  • 150 gr yumuşak tereyağ
  • 100ml zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 ad yumurta ( 1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3,5 su bardağı buğday unu (kontrollü eklemenizi öneririm,mısır ununun kalınlığı değişebilir.)
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • ARASINA:
  • Kolot Peyniri
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt karışımı
  • Çörek otu
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içine tereyağ,sıvıyağ,yoğurt ve yumurtayı alarak karıştırın.
  • Mısır ununu ilave edin,karıştırın.
  • Buğday unu,tuz ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
  • Hamuru 26 ad beze olacak şekilde yuvarlayın.
  • Her bir hamur bezesini avuç içiniz de açarak peynirini yerleştirin ve toparlayın.
  • Üzerine hafifçe bastırarak yuvarlak poğaçalar halinde tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını süt ile karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
  • Üzerlerini çatalla çizin ve orta kısmına çörek otu yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika pişirin.
  • Mis gibi fırından yayılan kokusu ve çayın yanında enfes lezzeti ile hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


                   
                           Ziyaretiniz için teşekkürler...
   
     Sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalımıza ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.



0 comments: