İncirli Kubbe Kurabiye,

İNCİRLİ KUBBE KURABİYE TARİFİ ?

Nisan 12, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                       

İNCİRLİ KUBBE KURABİYE
     

    Merhabalar,
İncir hem tazesi hem kurutulmuşuyla bir çoğumuzun sevdiği meyveler arasındadır.
Üstelik bir çok çeşidi ile kurabiyeler,tartlar,turtalar ,pastalar ve reçeli yapılarak mutfağımız da
sıkça yerini alır.
Faydaları ise saymakla bitmez..herşeyden önemlisi ''incir''demek uzun ömür demektir.
Bir incir yedi zeytin demek çok uzun yıllar ötesinden gelen bir inanıştır ki bu da uzun ömüre eşittir.
Benim de çok sevdiğim bir meyve olduğu için kuru inciri bir çok tarif de kullanıyorum.Çünkü çok yakıştığına inanıyorum..
O zaman bugün biraz el oyalayıcı olsa da yerken iyi ki de yapmışım diyeceğiniz bir tarif yazacağım.
Eviniz de bulunan limon sıkacağınızın üst kısmı işinizi görecektir.
Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.Ayrıca tarifimizin Neşem Çelik / YouTube Kanalında videosu bulunmaktadır.

  • MALZEMELER:
  • HAMUR İÇİN:
  • 160 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su (160gr) bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 damla limon esansı
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin,ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak)
  • İÇ HARCI:
  • 12 ad (300gr) kuru incir
  • 15 ad ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • YAPILIŞI:
  • İç harcını hazırlıyarak bir kenara alalım.
  • Kuru incirleri yumuşak kıvama gelene kadar haşlayın ve suyunu süzdürün.
  • Ortadan ikiye keserek rondoya alın ve şekeri ekleyerek püre haline getirin.
  • Bir tabağa alın ve içine iri doğranmış cevizleri ekleyerek karıştırın.
  • İç harcımız hazır bir kenar da beklesin.
  • Şimdi gelelim hamura;yumuşak tereyağ,sıvıyağ,süt ve pudra şekerini bir kaseye alın ve karıştırın.
  • Un,kabartma tozu,nişasta ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Limon esansı da ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Aynı büyüklükte 20 beze olarak yuvarlayın.
  • Limonluğunuzun üst kısmını alın ve ters çevirin.Oyuk olan kısmı strech'le kaplayın.
  • Hamur bezelerinden birini içine koyarak şeklini verin.(ortası boş kalacak)
  • Orta boşluğa incir püresi doldurun ve yan hamurlarla üstünü kapatın.
  • Strech'le çıkarın ve ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
  • Tam limonluğun şeklini alacaktır.
  • Fırınınızı 175 derece de ısıtın ve 12 dakika pişirin.
  • Beyaz kalacak şekilde pişecektir.
  • Tepsi içinde soğutun ve üzerine pudra şekeri eleyin.
  • Servis tabağına alarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun
  • Sevgiyle...









0 comments: